Close sidebar
Close sidebar

Maghiarii, ofensaţi din cauza unei plăcuțe comemorative

În Gara din Cluj-Napoca a fost dezvelită o nouă plăcuță comemorativă, iar câțiva maghiari s-au simțit ofensați că faptul că nu există și traducere în limba maghiară a textului de pe plăcuță, deşi deși, cel care a proiectat clădirea a fost de origine maghiar.

Andreea Stoica,

Plăcuţă comemorativă Gara Cluj-Napoca [Sursa foto: www.bzc.ro]

DISTRIBUIE
acest articol

Există deja mai multe probleme între comunitarea maghiară și administrația locală din Cluj. Divergenţele au început cu lipsa plăcuțelor biligve la intrarea în oraș, însă deşi acea problemă a fost rezolvată, mereu apar unele noi.

Luni, la Gara din Cluj-Napoca a avut loc o ceremonie pentru a sărbători 150 de ani de la înființarea gării. Cu această ocazie a fost dezvelită o plăcuță comemorativă, care este scrisă doar în limba română, deși, cel care a proiectat clădirea, Pfaff Ferenc, a fost de origine maghiar.

Acum, maghiarii sunt revoltați de această situație.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Aparent, Cluj e foarte rar și Kolozsvár. Mai ales când sărbătoresc instituții create și construite în Austro-Ungaria. O nouă înscripție pe gara din Cluj, iarăși doar în română. Numele lui Pfaff Ferenc oare apare undeva pe clădire”, spus T Szabó Csaba, profesor universitar de istorie, citat de bzc.ro.

Citeste si: VIDEO| Şocant: Copil găsit în comă, lângă mamă

Citeste si: Florin Piersic a revenit pe scenă, după jumătate de an de pauză. „Am plâns de emoție!”

Citeste si: Cum explică Nelu Tătaru cele 23 de teste "fals-pozitive" de la CFR Cluj

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI