Canicula din această vară a scos la iveală că infrastructura din întreaga lume este îmbătrânită, iar drumurile, podurile și căile ferate sunt construite cu mult timp în urmă.

Citeste si: Pădurile României, distruse de incendiile de vegetație. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât în 2021

Căldura a făcut ca materialele de construcție să se dilateze și să crape, așa că o pistă a aeroportului Luton din Londra a fost închisă.


„Zborurile sunt suspendate temporar pentru a permite o reparație esențială a pistei, după ce temperaturile ridicate de la suprafață au provocat ridicarea asfaltului pe o mică porțiune”, a anunțat aeroportul.
Toate provinciile din nord-estul Chinei au emis avertisment de temperaturi ridicate.

Citeste si: VIDEO: Vin zile de foc în România. Codul portocaliu, extins. "De marți, valul de căldură se va extinde din nou"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Podul Hammersmith din Londra poate fi văzut acum acoperit cu folie de aluminiu din cauza valului de căldură. Este o tehnică ce face parte dintr-un sistem de răcire conceput pentru a reflecta lumina soarelui și pentru a menține podul la o temperatură moderată, astfel încât materialele sale să nu se dilate și să nu se crape.

Codul portocaliu de căldură a fost extins în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat vineri dimineață avertizările cod galben și cod portocaliu de căldură extremă și disconfort termic accentuat. Vezi mai jos HARTA județelor afectate.

ANM  a emis azi mai multe avertizări cod galben și portocaliu care se întind până în cursul zilei de luni, cu mențiunea că de marți lucrurile vor sta și mai rău.

Citeste si:  Raed Arafat, despre incendiile din ultima perioadă: Arderile necontrolate pe care le cauzează oamenii încă sunt multe

Directorul ANM, Elena Mateescu, a transmis, vineri dimineață, că se aşteaptă ca valul de căldură să se intensifice, menţionând că avertizarea meteorologică de cod portocaliu de caniculă va fi extinsă duminică şi în zona de sud a ţării.

Începând de marți, însă, canicula va cuprinde din nou întreg teritoriul țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si