Close sidebar
Close sidebar

Mai multe zile libere pentru bugetari, din 2025. Vor începe munca abia pe 8 ianuarie

Angajații din sistemul bugetar vor avea încă două zile libere începând cu anul 2025. După sărbători, bugetarii se vor întoarce la muncă pe 8 ianuarie.

Elena Tasca,

Foo simbol- calendar

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Angajații din domeniul bugetar vor avea mai multe zile libere. Hotărârea a fost aprobată, iar începând cu anul 2025, data de 3 ianuarie și 2 mai sunt stabilite ca zile libere legale. În aceste condiții, după sărbătorile de iarnă, bugetarii se vor întoarce la muncă pe 8 ianuarie.

Mai multe zile libere pentru bugetari din 2025

Începând cu anul 2025, bugetarii vor avea mai multe zile libere. Printr-o hotărâre publicate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale s-a decis ca zilele de 3 ianuarie și 2 mai să fie declarate zile libere.

"Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 3 ianuarie și 2 mai 2025 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile şi autoritățile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorități şi instituții publice", se arată în hotărârea Ministrului Muncii.

Citește și: Ce pensie are Ilie Năstase după recalculare. A dezvăluit chiar el câți bani îi intră în cont

În aceste condiții, bugetarii se vor întoarce la muncă pe 8 ianuarie 2025, după vacanța de sărbători, având în vedere noua hotărâre care stabilește ziua de 3 ianuarie ca zi liberă legală.

Amintim că 1 și 2 ianuarie sunt zile libere naționale, la fel ca 6 și 7 ianuarie. Anul următor, 4 și 5 ianuarie pică în weekend, iar oficializarea zilei de 3 ianuarie ca liber legal înseamnă că bugetarii se vor bucura de o mini vacanță la începutul anului 2025.

În hotărăre sunt menționate și cazurile în care liberele de 3 ianuarie 2025 și 2 mai 2025 nu vor putea fi acordate:

Citeste si: Cine este bărbatul care a murit în timp ce alerga la maratonul din Capitală. I s-a făcut rău în timpul competiției, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni. Îl bătea şi nu-l lăsa nici măcar la toaletă- antena3.ro

"Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistrațilorşi celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 3 ianuarie și 2 mai 2025 și nici participanților în aceste procese.

Art. 4 (1) În zilele de 3 ianuarie și 2 mai 2025, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

(2) Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în datele de 3 ianuarie și 2 mai 2025, se înregistrează în contabilitatea acestor unități cu aceleași date.

(3) Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în datele de 3 ianuarie și 2 mai 2025 se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuții în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanțelor în aceleași date, iar în contabilitatea unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului cu ziua lucrătoare următoare fiecărei zile prevăzute la art.1 alin.(1).

(4) Eventualele retururi la încasare aferente operațiunilor înregistrate la nivelul unităților Trezoreriei Statului în datele de 3 ianuarie și 2 mai 2025, se întocmesc de unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului cu aceleași date.

Citește și: Lucian Mîndruță, confesiuni la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: ”Dacă ar fi fost să ne dezamăgim, am avut timp să ne iertăm până acum”

Citeste si: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!- kfetele.ro

Citeste si: Adrian „Elicopter de Luptă”, prins beat la volan după o urmărire cu poliția. Influencerul, reținut pentru ultraj- radioimpuls.ro

Citeste si: Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni. Îl bătea şi nu-l lăsa nici măcar la toaletă- antena3.ro

(5) Eventualele retururi la încasare aferente operațiunilor înregistrate la nivelul unităților Trezoreriei Statului cu aceleași date, se întocmesc de unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului cu ziua lucrătoare următoare fiecărei zile prevăzute la art.1 alin.(1).

(6) Prin ordin al ministrului finanțelor poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria
Statului.

Art. 5. Unitățile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 3 ianuarie și 2 mai 2025 au scadență la obligațiile de plată aferente convențiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadențarelor de plată anexate acestora la convențiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestor date"

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI