Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Mai mulți copii sunt obligați să cerșească pe străzile din stațiunea Costinești

Mai mulți copii minori sunt obligați sa cerseasca zi de zi pe străzile din statiunea Costinești. Desculți si cu animale in brațe, ca sa-i emoționeze pe turiști, micuții umbla ore-n, in speranța ca vor aduce bani in casa. Traficanții sunt chiar părinții lor, iar oamenii legii cunosc aceasta situație. Ba chiar le-au intocmit zeci de dosare părinților, dar degeaba.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Stațiunea Costinești este una dintre cele mai aglomerate de pe litoral. Seara, străzile sunt împânzite de turiști, ocazie perfectă pentru rețelele de cerșetorie să exploateze minorii. Pe o alee principală a stațiunii, o fetiță este alungată de un bărbat care a fost victima părinților copilei.

"Părinții lor mi-au intrat în casă mie sau frații lor. Mi-au invadat casa, mi-au atacat familia, la ora 3 jumate. Când s-a întâmplat asta? Acum 7 zile. Ați anuntaț poliția? Bineînțeles!" 

Părinții își lasă copii la cerșit în intersecțiile principale

Desculți, murdari și cu hainele rupte, copiii iau la pas stațiunea, în încercarea de a face rost de bani. O fetiță ține un patruped în brațe, chinuind animalul ore în șir, pentru a stoarce mila turiștilor.

La un moment dat, o femeie își face apariția și merge la un băiețel. Pleacă și revine după câteva minute. Neagă că ar avea vreo legătură cu micuțul.

Citeste si: Bilanţ COVID azi, 22 august: 2.599 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Seară de seară, părinții își plasează copiii în intersecțiile principale și vin după ei abia dimineață.

Oamenii din zonă spun că nu pleacă niciodată cu buzunarele goale.

Ce au transmis autoritățile

Pe lângă zecile de sesizări și dosare întocmite pentru exploatarea minorilor, a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea la început de săptămână?

Liliana Trifu, IPJ Constanța: "La nivelul stațiunii Costinești, sunt mai multe dosare în lucru privind infracțiunea de exploatare a cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

De asemenea, au fost făcute informări către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cu privire la minorii depistați, pentru luarea măsurilor legale conform competențelor."

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea la început de săptămână?

Efortul autorităților este îngreunat, însă, de turiștii care încurajează cerșetoria fără să își dea seama de răul pe care îl fac.

Chiar dacă micuții scoși la cerșit insuflă milă, autoritățile îndeamnă turiștii să nu le mai ofere bani, pentru că, în realitate, le fac un mare deserviciu. An de an, stațiunea Costinești pare să fie raiul rețelelor de cerșetorie, în ciuda numărului mare de amenzi aplicate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI