Mai mulți elevi au ajuns la spital în Brașov! Cei 7 adolescenți din județele Călărași, Alba și Constanța ar fi participat la Olimpiada Națională de Istorie, iar mai apoi, după ce au mâncat la prânz, un restaurant din Codlea, li s-a făcut rău, scrie Edupedu.ro.

Ce simptome au avut olimpicii?

Totul s-ar fi întâmplat luni seară, pe 29 aprilie. Abia seara, când au ajuns la hotelul unde erau cazați, au început să se simtă rău și au acuzat stări de greață. În cele din urmă, au fost chemate mai multe

ambulanțe, iar specialiștii au decis să-i transporte la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Alți trei copii s-au simțit și ei rău câteva ore mai târziu, însă au rămas la cazare. Acum, Direcția de sănătate publică Brașov a deschis o anchetă în acest caz, în așa fel încât să descopere de la ce s-au îmbolnăvit tinerii.

„Au fost prelevate probe de la restaurantul unde au mâncat copiii luni, nu la hotel a fost problema. Vom comunica Inspectoratului școlar Brașov rezultatele anchetei când le vom avea”, a spus purtătoarea de cuvânt al DSP Brașov, Diana Pop Goșman pentru sursa citată mai sus.

Elevi spital Brașov

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Fetiță de 5 ani din Argeș, în comă după ce a căzut a doua oară de la etaj. Copila încă se recupera după primul accident

În tot acest timp, profesorii au ținut legătura cu părinții pentru a-i înștiința despre situație. Momentan nu există o anchetă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, care este de altfel și organizatorul olimpiadei, deoarece nimeni nu a depus vreo plângere oficială.

Potrivit datelor disponibile pe  platforma electronică de achiziții publice, contractul pentru prânzul din 29 aprilie ar fi fost semnat pentru 373 de meniuri, prețul meniului fiind de 35 lei (TVA inclus). 

Incident mușamalizat de profesori și organizatori?!

Mai mulți profesori și organizatori ar fi încercat să mușamalizeze cazul. În realitate însă ar fi fost mai multe nereguli.

Elevi spital Brașov

Imagine reprezentativă pentru durerea de burtă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Premieră în țara noastră! Avion, transformat de un român în restaurant. Cum va fi amenajat și când va fi deschis publicului?

Respectiv, la unul dintre cele trei hoteluri în care au fost cazați aproape 400 de elevi ar fi fost găsită igrasie pe pereți, iar în mâncare ar fi fost văzute mai multe fire de păr. Totodată, tacâmurile nu ar fi fost igienizate corect. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si