Close sidebar
Close sidebar

Mai mulți români, prinși într-o rețea de ,,vaccinări la chiuvetă” în Italia

Ofițerii de poliție din Italia a ,,dezmembrat” o rețea de ,,vaccinare la chiuvetă”: Printre cele 50 de persoane arestate, se află mai mulți români.

Alexandra Costea,

Mai mulți români, prinși într-o rețea de ,,vaccinări la chiuvetă” în Italia

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bănuielile au început să apară după ce grupuri de zeci de persoane au pătruns în centru, și au sărit coada, pentru a fi întâmpăinați mereu de aceași indivizi. Acest tip de comportament a pornit îndoielile unor angajați care au solicitat ajutorul poliției. 

Cercetările au început în luna decembrie a anului trecut. Ancheta amplă a dus la arestarea a 50 de persoane sub acuzații precum corupție, delapidare și fals. 

Astfel, Emanuele Luchetti, un asistent medical în vârstă de 50 de ani domiciliat în Falconara  a ajuns în spatele gratiilor sub acuzația de injectare de vaccinuri false în schimbul unor sume bani, în vederea obținerii certificatului de vaccinare, potrivit Anacona Today.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Varianta Omicron este deja dominantă în lume, reprezentând aproape 60% din cazuri

O asistentă a stâns în câteva săptămâni 18 mii de euro

În doar câteva săptămâni, asistenta a strâns ilegal nu mai puțin de 18 mii de euro. Costul vaccinării fictive, dozele fiind aruncate la gunoi, ar putea varia între 300 și 450 de euro. Informațiile au scos la iveală o rețea de patru intermediari care ar fi ajutat-o. 

Un medic de la centrul capitalei s-ar fi prefăcut că se alătură organizației criminale, pentru a permite anchetatorilor să strângă probe.

De asemenea, ar fi înregistrat cu telefonul mobil o mărturisire a asistentei care a administrat vaccinurile false. 

Printre persoanele suspecte s-ar fi numărat un număr destul de mare de români.

Citeste si: Un adolescent în vârstă de 17 ani, român, campion în lotul național de înot al Italiei, a murit răpus de COVID-19

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI