Pe afisul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Maia Morgenstern o saruta pana la sange pe Oana Pellea. Organizatorii s-au gandit ca posterul evenimentului sa contina o scena din filmul Persona, regizat de Ingmar Bergman, in 1966. „Campania de imagine TIFF 2018 reproduce posterul şi una dintre scenele iconice din capodopera lui Ingmar Bergman, Persona, cu celebrele actriţe Maia Morgenstern şi Oana Pellea.  Înfruntarea pe muchie de cuţit dintre o actriţă refugiată în muţenie (Liv Ullmann) şi infirmiera sa (Bibi Andersson) face obiectul filmului în alb-negru regizat de Bergman în 1966”, au explicat organizatorii.

Maia Morgenstern o saruta pana la sange pe Oana Pellea: "A m avut dreptate sa accept aceasta provocare"

„În 2018, Maia Morgenstern şi Oana Pellea recreează una dintre scenele-cheie din Persona, emblematică pentru relaţia de interdependenţă dintre cele două personaje şi vampirizarea psihologică despre care vorbeşte filmul. Este o interpretare reverenţioasă, agrementată cu un discret twist transilvănean, în care transferul de personalitate ia forma unei veritabile relaţii vampirice”, se mai scrie despre fotografia cu cele doua mari actrite. „Am acceptat propunerea TIFF-ului din trei motive: e un festival pe care l-am admirat şi sprijinit încă de la prima ediţie, îl ador pe Ingmar Bergman şi o ador pe Maia.  M-a încântat rezultatul final şi m-a convins încă o dată că am avut dreptate să accept această provocare”, spune Oana Pellea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Maia Morgenstern o saruta pana la sange pe Oana Pellea. "A  fost o incursiune esentiala  in dragostea pentru cinema"

Fotografia in care Maia Morgenstern o saruta pana la sange pe Oana Pellea a fost explicata si de prima dintre ele.  „Pentru mine s-a închis un cerc. Coincidenţa face că m-am întâlnit mai întâi cu scenariul de la Persona când, în facultate, mi-am dat o restanţă la actorie cu o scenă din acest mare film – pe care abia ulterior l-am văzut. 

Să recreez acum cu Oana această secvenţă-citat, apropiindu-ne cu tot umorul, gingăşia, reverenţa şi curajul de Persona, a fost o incursiune esenţială  în dragostea pentru cinema şi pentru această meserie.”, a dezvaluit Maia Morgenstern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si