Close sidebar
Close sidebar

Maine este sarbatoare mare printre ortodocsi. Ce nu trebuie sa faci si ce reprezinta Inaltarea Sfintei Cruci

Maine este sarbatoare mare pentru toti credinciosii ortodocsi din intreaga lume. Se sarbatoreste Inaltarea Sfintei Cruci, cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In aceasta zi de 14 septembrie se considera ca este sfarsitul verii si inceputul toamnei si mereu este marcata de inceputul culesului viilor.

De Inaltarea Sfintei Cruci, potrivit traditiei, se strang ultimele plante de leac, impreuna cu buchetele de flori si busuioc si se duc la biserica pentru a fi puse in jurul crucii si a fi sfintite. Aceste plante se pastreaza asa in casa, la icoane sau in alte locuri ferite pentru vindecarea unor boli, dar si la farmecele de dragoste.

Busuicoul sfintit se pune in vasele de apa ale pasarilor pentru a le feri de boli sau in lautoarea fetelor pentru a nu le cadea parul si chiar la stresinile caselor pentru a le feri pe acestea de spiritele rele.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

In Bucovina se mai fac acte ritualice contra duhurilor rele sau cu scop fertilizator, in timp ce in Banatul Montan se organizeaza un pelerinaj la crucea-monument de pe Muntele Mic.

In Capitala, sarbatoarea de maine va fi praznuita in mod deosebit de catre Parohia "Sfantul Vasile"- Victoria, acolo unde au fost aduse moastele Sfiintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI