Izoleaza locuinta folosind materialele potrivite

Realizarea unei izolatii la nivelul locuintei ar trebui sa fie facuta indiferent daca ai mainile sau picioarele reci, deoarece daca izolatia nu a fost prinsa in proiectul de construire, este foarte probabil sa existe punti termice neizolate. Lasate in acest fel, puntile termice vor pierde caldura din interiorul locuintei tale, iar tu vei resimti acest lucru nu doar prin maini si picioare reci, ci si prin costuri foarte mari de intretinere. 

Pentru a face izolatia casei tale ai doua etape pe care trebuie sa le parcurgi. In prima faza ar trebui sa realizezi o termografie a casei, pentru a vedea unde anume sunt zonele care pierd cea mai mare cantitate de caldura. Termografierea unei cladiri se face de catre firme specializate, care ulterior unui audit iti vor inmana un certificat de performana energetica a locuintei tale. Daca performanta este scazuta, aceeasi specialisti te vor sfatui sa izolezi zonele pe unde se pierde caldura, astfel incat aceste pierderi sa se reduca. Ce-a de-a doua etapa presupune sa cauti materialele pentru izolare. Va trebui sa cauti profile, sa te documentezi despre oferte de pret vata minerala, sa achizitionezi materialele si in final sa te apuci de treaba.

Citeste si: Dacă nu ai cauciucuri de iarnă, vei plăti scump. Amenzile cresc îngrijorător

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Vei vedea ca dupa ce realizezi izolarea cu vata minerala lucrurile se vor imbunatati foarte mult, deoarece este un material izolant foarte bun, natural, care dureaza in timp. Practic, faci sistemul de izolare o data si te bucuri de el toata viata, asa ca adio maini si picioare reci. 

Instaleaza un sistem de incalzire in pardoseala

Relativ nou in Romania, sistemul de incalzire in pardoseala aduce un concept foarte interesant si anume transmiterea caldurii in plan vertical, sub influenta densitatii aerului.

Pe scurt, aerul cald se ridica la suprafata celui rece, asa ca sistemele de incalzire in pardoseala incearca sa mentina caldura la nivelul inferior, al extremitatilor. Solutia este foarte buna deoarece se constata ca, avand o izolatie bine facuta si un sistem bun de incalzire in pardoseala, costurile cu intretinerea pe timp de iarna scad simtitor, iar casa este mai bine pregatita pentru a mentine caldura la interior.

Citeste si: VIDEO- Afară e frig, dar în unele apartamente țevile sunt încă bocnă

Instaleaza o centrala termica

Centrala termica este cu siguranta cu mult mai avantajoasa decat sistemul centralizat de incalzire, deoarece iti ofera posibilitatea sa te bucuri de caldura ori de cate ori simti ca temperatura nu iti mai este confortabila. Spre deosebire de sistemul centralizat, centrala termica individuala iti permite sa setezi temperatura dorita, dar si intervalele in care vrei ca aceasta sa functioneze si in consecinta sa incalzeasca casa. Mai mult decat atat, prin instalarea unui termostat pentru centrale termice vei putea controla de la distanta functionarea centralei, astfel incat atunci cand vii de la serviciu, spre exemplu, acasa sa te astepte temperatura perfecta pentru confortul tau. Toate aceste lucruri pot fi facute de pe telefonul mobil, fara sa fie nevoie ca tu sa fii fizic prezent in casa ta.

Citeste si: VIDEO- Profit al hotelurilor de pe urma lipsei apei calde și căldurii

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Indiferent de sistemul de incalzire ales, sau de izolatia facuta, mainile si picioarele reci nu sunt o optiune avantajoasa. Apeleaza astfel la solutiile propuse si creeaza-ti propria oaza de confort chiar in interiorul locuintei tale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si