Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. O mamă și bebelușul ei, scoși de două ori de sub ruine, în doar trei zile! Ce s-a întâmplat după cutremur

O mamă și copilul ei nou-născut au ajuns de două ori la spital după ce au fost salvați din dărâmăturile casei lovite de cutremurul devastator din sudul Turciei. A fost nevoie ca femeia și bebelușul ei să fie de două ori scoși de sub ruine într-o săptămână, transmite BBC News.

Sorin Negru,

O mamă și bebelușul ei, scoși de două ori în trei zile de sub ruine

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cazul șocant a avut loc în nordul Siriei. Dima era însărcinată în șapte luni când cutremurul de luni, 6 februarie, a provocat căderea unei părți din casa ei din localitatea Jindayris.

Potrivit BBC News, ea a suferit răni ușoare și a ajuns la spitalul din Afrin, unde ulterior a născut un băiat, Adnan.

Citește și: Drama unui actor turc care și-a pierdut fiica în urma cutremurului devastator. "Inima îmi plânge, mâinile îmi tremură”

Cei doi s-au întors acasă, doar că locuința lor, avariată grav în cutremur, s-a prăbușit complet trei zile mai târziu.

O mamă și bebelușul ei, scoși de două ori în trei zile de sub ruine

[Sursa foto: Facebook]

Mama și bebelușul, aduși în stare gravă la spital, din nou

Micuțul Adnan a fost adus înapoi la Spitalul Afrin al-Shifa de către salvatori într-o stare critică, suferind deshidratare severă și icter, în timp ce Dima a fost tratată pentru o leziune gravă la picioare.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Dr Abdulkarim Hussein al-Ibrahim, medic pediatru, a declarat luni pentru BBC prin WhatsApp că bebelușul răspunde bine la tratament.

Citește și: Handbalistul turc, care a jucat la CSU Suceava, a fost găsit mort împreună cu familia lui printre dărâmături

„Starea lui Adnan... s-a îmbunătățit semnificativ”, a spus el. „Îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin transfuzie intravenoasă”, a explicat medicul de la Societatea Medicală Syrian Americană (Sams).

Imaginile video publicate de Sams l-au arătat pe Adnan dormind liniștit în interiorul unui incubator, cu încheietura mâinii conectată la perfuzii.

O mamă și bebelușul ei, scoși de două ori în trei zile de sub ruine

[Sursa foto: Facebook]

Salvări miraculoase la 200 de ore de la cutremurul din Turcia

Un tânăr de 17 ani numit Muhammet şi un bărbat neidentificat au fost salvaţi în viaţă de sub dărâmăturile unui bloc de apartamente din provincia Kahramanmaras din Turcia, marţi, după aproape 198 de ore de la cutremurul devastator de săptămâna trecută.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Imaginile difuzate prezentau salvatori care transportau cele două persoane salvate, legate pe tărgi, către ambulanţele aflate în aşteptare.

Citește și: Cutremure în Turcia și în Siria. Bilanțul depășește peste 37.000 de persoane decedate. Salvatorii caută fără încetare

Echipele de intervenție au lucrat toată noaptea pentru a-i salva pe cei care se agaţă de viaţă sub dărâmături, la opt zile după seismul de 7,8 grade de la 6 februarie, cel mai devastator produs în Turcia în istoria modernă, însă speranţele de a găsi şi alţi supravieţuitorii scad.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI