In articol:
Mămăligă cu brânză și smântănă. Ingrediente
- ~0,5 kg mălai
- 1,5 L apă
- sare
- un cub unt
- 100 g brânză telemea
- 200 g smântână
Citeste si: Ghiudem. Rețeta de acum 100 de ani de care românii au uitat
Mămăligă cu brânză și smântănă. Cum se perpară
Pune apa la fiert cu un praf generos de sare şi un praf de mălai. Când apa clocoteşte bine, toarnă mălai în ploaie, puţin câte puţin, și amestecă încontinuu, scrie retetepractice.ro.
Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche
Mămăligă cu brânză și smântănă. Când mămăliga începe să se îngroaşe, dă focul mic-mediu şi continuă să amesteci constant pentru încă 8-9 minute. Adaugă untul şi mai amestecă 1 minut sau până când untul e complet topit şi distribuit.
Citeste si: Papanași. Cea mai deliciosă rețetă tradițională
Răstoarnă mămăliga pe un platou şi, din loc în loc, înfige în ea câte o felie de brânză telemea.