Mamaliga in paturi. Mancarea romaneasca traditionala care te unge pe suflet. Uite cum se prepara
Cine nu a gustat macar o data din vestita mamaliga in paturi, o mancare traditionala din nordul tarii, nici nu stie ce a pierdut. Cu branza de oaie, cat sa iti lase gura apa si bucati de slaninuta, mamaliga este un adevărat rasfat. ##VIDEO34580##
Gustul mancarii traditionale, pregatita din cele mai bune si mai ales proaspete ingrediente, nu se compara cu niciun alt preparat. Secretul mamaligii in paturi este unul stiut de gospodinele din nordul tarii, iar astazi ne este dezvaluit si noua.
Ingredientul minune e altul. Daca vrem sa facem o mamaliga in staturi ca la ea acasa, tanti Irina ne sfatuieste sa fim atenti la ce branza alegem! Cea mai buna este cea de oaie.
Branza framantata trebuie sa fie dintr-un cas de calitate, un cas fact la stana, gras, se framanta cu sare.
Daca ati mai incercat sa faceti mamaliga si nu v-a iesit prea buna, ei bine gospodina e aici sa ne ajute:
Prima data se pune brnza, sa fie buna, daca nu are branza suficienta nu este buna mamaliga goala.
Gospodina nu se zgarceste nici la branza: pune din belsug, ca tocana s-aiba gust!
Odata aranjata in paturi, mamaliga se mai pune la cuptor pentru circa 3-4minute, cat sa se topeasca toata branza.
Asteparea merita insa cu varf si indesat: pe cat de laudata e tocana maramureseana, pe-atat de bun ii e gustul! Daca nu v-am convins, va invitam sa incercati!