Mămăligă pripită. Ce este?

Este binecunoscut faptul că mămăliga poate fi preparată în două feluri: fiartă sau „pripită”. Care este însă cu adevărat diferența dintre cele două?

Pentru mămăliga fiartă, spre exemplu, se va adăuga tot mălaiul disponibil dintr-o dată în apă cu sare, apoi se lasă la fiert.

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

În ceea ce privește mămăliga pripită, rețeta clasică presupune adăugarea treptată a mălaiului în apa fierbinte, așteptând ca aceasta să fiarbă în mod egal.

Avantajul constă în faptul că mămăliga pripită este gata într-un timp mult mai scurt.

Mămăligă pripită. Rețeta de succes a bunicii!

  Se pune apa la fiert într-un ceaun sau într-o oală smălțuită. Se adaugă apoi o linguriță de sare, împreună cu puțin mălai, presărat în ploaie.

Când apa a ajuns la nivelul de fierbere, se poate adăuga restul de mălai, amestecând continuu cu un tel în formă de pară sau cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Citeste si: Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

În momentul fierberii, mălaiul se îngroașă destul de repede, motiv pentru care este important să amestecăm continuu, până când obținem o textură asemănătoare cu cea a unui terci mai consistent.

Mămăligă pripită. Marele secret

După ce fierbem mămăliga timp de 8-10 minute, vom lua o lingură pe care o vom uda cu apă rece și vom aduna resturile de mămăligă acumulate pe pereții vasului, pe care le vom pune în centrul acestuia și vom mai lăsa să fiarbă încă puțin.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Mămăligă pripită: cum se prepară - Mămăligă pripită: cea mai cunoscută rețetă - Mămăligă pripită: rețeta bunicii
Mămăligă pripită: cum se prepară - Mămăligă pripită: cea mai cunoscută rețetă - Mămăligă pripită: rețeta bunicii

Citeste si: Rețeta pentru cele mai pufoase clătite. Secretul: un strop de bere!

Imediat cum am luat-o de pe foc, vom răsturna mămăliga pe un tocător de lemn.

Mămăligă pripită: cum se prepară - Mămăligă pripită: cea mai cunoscută rețetă - Mămăligă pripită: rețeta bunicii
Mămăligă pripită: cum se prepară - Mămăligă pripită: cea mai cunoscută rețetă - Mămăligă pripită: rețeta bunicii

Se poate servi cu lapte simplu, bătut, îndulcit, iaurt, cu unt și brânză, ouă sau smântână.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si