In articol:
- Mămăligă pripită. Ce este?
- Mămăligă pripită. Rețeta de succes a bunicii!
- Mămăligă pripită. Marele secret
Mămăligă pripită. Ce este?
Este binecunoscut faptul că mămăliga poate fi preparată în două feluri: fiartă sau „pripită”. Care este însă cu adevărat diferența dintre cele două?
Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici
În ceea ce privește mămăliga pripită, rețeta clasică presupune adăugarea treptată a mălaiului în apa fierbinte, așteptând ca aceasta să fiarbă în mod egal.
Avantajul constă în faptul că mămăliga pripită este gata într-un timp mult mai scurt.
Mămăligă pripită. Rețeta de succes a bunicii!
Se pune apa la fiert într-un ceaun sau într-o oală smălțuită. Se adaugă apoi o linguriță de sare, împreună cu puțin mălai, presărat în ploaie.
Când apa a ajuns la nivelul de fierbere, se poate adăuga restul de mălai, amestecând continuu cu un tel în formă de pară sau cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Citeste si: Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
În momentul fierberii, mălaiul se îngroașă destul de repede, motiv pentru care este important să amestecăm continuu, până când obținem o textură asemănătoare cu cea a unui terci mai consistent.
Mămăligă pripită. Marele secret
După ce fierbem mămăliga timp de 8-10 minute, vom lua o lingură pe care o vom uda cu apă rece și vom aduna resturile de mămăligă acumulate pe pereții vasului, pe care le vom pune în centrul acestuia
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Citeste si: Rețeta pentru cele mai pufoase clătite. Secretul: un strop de bere!
Imediat cum am luat-o de pe foc, vom răsturna mămăliga pe un tocător de lemn.
Se poate servi cu lapte simplu, bătut, îndulcit, iaurt, cu unt și brânză, ouă sau smântână.