Manastirea Sinca Veche a devenit un loc de pelerinaj si este vizitata in fiecare an de foarte multi turisti. Oamenii sunt atrasi ca un magnet de legendele care circula despre acest loc. Mai exact, se spune ca dorintele celor care ajung aici se implinesc indata.

Pe langa dorintele implinite, oamenii spun ca cei care trec pragul acestui loc ajung sa aiba vise si premonitii, somnul in acest spatiu ofera puteri fantastice sau apa izvorului de la iesirea din grota este vindecatoare de boli.

Chiar daca acestea sunt doar niste mituri, nu stim cat de departe de adevar, oamenii vin cu speranta in acest loc pentru a-si gasi linistea si pacea interioara.

Istoria manastirii Sinca Veche

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Manastirea Sinca Veche mai este cunoscuta si sub denumirea de „Templul Ursitelor”,”Manastirea sapata in piatra” sau „Templul de la Sinca Veche”. Acest loc este vechi de aproape 7000 de ani si i-a gazduit pe preotii ortodcsi din secolul XVIII, dar si pe dacii de acum 2000 de ani. Locul care atrage cel mai mult atentia este grota rupestra. Tot aici gasim si pestera in care isi duceau existenta vechii calugari, loc incarcat de istorie si de credinta.

Tavanul acestei incaperi a fost scobit si realizat in asa masura incat razele soarelui sa poata patrunde inauntru. Mai mult, constructia a fost alcatuita din 9 incaperi, unite intre ele prin galerii. Multe dintre ele s-au surpat din cauza ploii, dar si din cauza oamenilor care le-au distrus in speranta ca vor gasi o comoara in acest loc.  Cei care au transformat acest loc intr-un spatiu de rugaciune pentru crediniciosi sunt reprezentantii Fundatiei Ortodox- Culturala „Maica Sfanta – Bucuria Neasteptata”.

Cum ajungi la Sinca Veche?

Manastirea se afla la 45 de kilometri de Brasov si 22 de kilometri de Zarnesti. Aici se poate ajunge doar cu masina, manastirea fiind situata sub Dealul Plesu, in apropierea satului Sinca Veche.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si