Close sidebar
Close sidebar

Mâncăm chimicale şi le dăm şi copiilor noştri acelaşi lucru. Fumul folosit la prepararea mezelurilor din comerţ este complet dăunător organismului

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Producătorii folosesc fum lichid sau iz de fum, substanţe care provoacă dezechilibre hormonale şi chiar cancer. Urmează un material filmat cu camera ascunsă.

Salam, şuncă, căşcaval sau cârnaţi. Sunt produse afumate, pe care le găsim din belşug în magazine. Puţine sunt însă etichetele care specifică, în mod clar, formă de afumare.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Dacă pe etichete nu este specificată afumarea cu fum din esenţă tare, atunci produsul este afumat artificial şi reprezintă un pericol pentru sănătate.
Cu atât mai mult pentru copii, atunci când este consumat în clasicul sandviş pentru şcoală.

În aceeaşi situaţie sunt şi multe dintre produsele etichetate că fiind tradiţionale şi care se cântăresc la galantare.

Fumul natural, rezultat din arderea lemnului, nu este acelaşi lucru cu fumul lichid sau izul de fum. Acestea din urmă se injectează, de obicei, în produse, pentru a le potenţa gustul şi aromă.

Reglementările actuale sunt mult schimbate faţă de cele din urmă cu 20 de ani, când standardul general impus de stat spunea că orice produs de carne de pe piaţă trebuie să conţină cel puţin 80 la sută ingredientul numit "carne". 


Standardul a fost ulterior abrogat, astfel că producătorii nu sunt obligat că marfă lor să aibă un procentaj anume din ingredientul principal şi, mai mult, pot adaugă oricâţi aditivi doresc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI