Mâncăm puțin și de cel mult două ori pe zi! Este un mit pe care se bazează mulți atunci când vor să scape de kilogramele în plus. E însă o greșeală majoră, spun atât medicii, cât și instructorii de fitness.

Citește și: Un tip de exercițiu fizic poate întârzia simptomele bolii Alzheimer- studiu

Ce spun instrcutorii de fitness despre acest mit

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum ai calculat cantitatea de mâncare pe care eu ar trebui să o consum? Poți exemplifica încât să înțeleagă și cei de acasă sigur?” 

Marius Țurcă, instructor de fitness: „Este foarte simplu. Sunt două ecuații „harris benedict„ ar fi una. Se calculează rata metabolismului bazal. Cât ardem noi în repaus, după care se înmulțesc cu niște indici de activitate zilnică indiferent că facem spor sau că suntem la birou. De acolo se stabilește obiectivul, un număr de calorii. Dacă vrem masă musculară automat va fi surplus caloric, dacă vrem deficit să slăbim.” 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum trebuie să cântărim corect cantitatea?”  

Marius Țurcă, instructor de fitness: „În principiu, valorile sunt ca să ne păstrăm masa musculară și să avem un stil de viață sănătos. De exemplu, ar trebui să avem procentajul de 50%: carbohidrați cu 35%, proteină și 15% grăsime. Proteina ar trebui să fie undeva la 2 g/kg corp.

Dacă avem 50 de kilograme, vom avea 100 de grame de proteină pe zi și o împărțim în 4-5 mese ca noi să avem o digeste ușoară. Dacă consumăm mai mulți nutrienți decât e necesar vom depozita pe rezerve de grăsimi și atunci nu ne vom atinge obiectivul.”  

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cumva este un mit faptul că dacă mâncăm puțin putem să slăbim?” 

Marius Țurcă, instructor de fitness: „Da, pentru că dacă mâncăm puțin automat corpul va fi în stare de înfometare și tot ce mâncăm va depozita. El se va apăra pentru că nu primește nutrienții necesari.” 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si