Close sidebar
Close sidebar

Mâncare câini – De ce nu vrea sa o mănânce câinele meu?

Câinele tău refuză să mănânce mâncarea pe care i-o pui în bol? Este firesc ca acest comportament să te îngrijoreze și să îți pui întrebări cu privire la refuzul patrupedului de a mânca. Dar trebuie să știi că nu ești singurul stăpân de câine care trece prin asta. Mulți proprietari de patrupezi se confruntă cu această problemă și caută răspunsuri. Vestea bună este că specialiștii PetVet vin în ajutor cu informații menite să îi ajute pe cei aflați în această situație să înțeleagă mai bine preferințele alimentare ale câinilor lor.

Redactia Stirile Kanal D,

Nu trebuie să te simți descurajat dacă patrupedul refuză mâncarea 


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gustul mâncării este important pentru câini

Este important de știut că există o serie de factori care pot determina câinele să refuze mâncarea. Unul dintre aceștia poate fi chiar gustul, indiferent dacă vorbim despre mâncare câini uscată sau umedă.

Cei de la PetVet recomandă o dietă echilibrată pentru câini, care trebuie hrăniți atât cu mâncare umedă, cât și cu mâncare uscată, fiecare având propriile avantaje. Mâncarea umedă are un conținut ridicat de apă, fiind ideală pentru patrupezii care nu se hidratează suficient. Iar textura sa o transformă în varianta ideală pentru câinii seniori care au probleme dentare.

La rândul său, mâncarea uscată pentru câini este crocantă și ajută la curățarea dinților patrupedului. În plus, este o variantă mult mai accesibilă pentru stăpâni, inclusiv din punct de vedere al prețului.

Dar gustul contează cel mai mult pentru câinele tău, indiferent de tipul de hrană. Dacă i-ai oferit mâncare umedă și a refuzat-o, deși este preferată de mulți patrupezi, poate ar fi timpul să încerci un alt sortiment.

PetVet oferă o varietate de sortimente de mâncare umedă de calitate, cu ingrediente atrăgătoare pentru orice gust. Totodată, poți comanda online și mâncare uscată la sac, în cantitate mai mică, pentru ca patrupedul tău să o testeze.

Recomandarea celor de la PetVet este hrana uscată presată la rece Kudo Adult Mediu-Maxi. Conține proporții mari de carne roșie și legume, iar sacul de 12 kg are un preț foarte bun, raportat la calitatea acestui tip de mâncare.

Rețeta nu conține gluten, organisme modificate genetic și coloranți, folosind doar ingrediente naturale care contribuie la întărirea sistemului imunitar al câinelui tău.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Mâncarea Kudo Adult pentru câini redefinește adevărata alimentație sănătoasă și naturală pentru companionul tău blănos, datorită ingredientelor de cea mai bună calitate și a presării la rece. Această tehnologie păstrează majoritatea nutrienților esențiali, deoarece se evită expunerea la temperaturi ridicate sau pasteurizarea, asigurând o alimentație, digestie și absorbție a nutrienților superioară. Și pentru că vorbim despre gustul mâncării, trebuie să știi că fiecare crochetă de Kudo Adult este o sursă de plăcere gustativă, cu o textură suculentă și ușor de digerat, datorită procesului de presare la rece. Alegând Kudo Adult, îi oferi animalului tău iubit o hrană gustoasă, de calitate superioară, care respectă în totalitate necesitățile sale nutritive.

Refuzul câinelui de a mânca poate fi motiv de îngrijorare

Dacă ai încercat diferite tipuri de mâncare și câinele tău încă refuză să mănânce, ar putea exista o problemă de sănătate. Problemele dentare, problemele digestive sau alte afecțiuni pot cauza dureri patrupedului în timpul mesei sau după. Iar câinele asociază mâncarea cu simptomele neplăcute, motiv pentru care refuză să o mai consume.

În acest caz, specialiștii PetVet îți recomandă să discuți cu un veterinar, care poate identifica posibilele probleme de sănătate. Câinele trebuie dus la un control amănunțit, iar dacă refuză să mănânce, nutrienții necesari îi pot fi administrați sub altă formă de către veterinar, până la remedierea problemelor de sănătate.

Câinii se plictisesc repede, chiar și de mâncare

Să mănânci același lucru zi de zi poate deveni monoton, chiar și pentru un câine. Este recomandat să introduci varietate în dieta câinelui tău, alternând între mâncarea uscată și cea umedă. Poți încerca diverse sortimente de la PetVet, pentru a vedea care i se potrivește cel mai bine câinelui tău.

Totuși, trebuie să introduci treptat, în cantități mici, un nou sortiment de mâncare în alimentația câinelui. În caz contrar, îi poți provoca patrupedului disconfort digestiv.

Atenție la recompense și gustări

O altă posibilă cauză a refuzului mâncării poate fi excesul de recompense și gustări între mese. Dacă patrupedul consumă prea multe gustări sau recompense pe parcursul zilei, s-ar putea să nu mai aibă poftă de mâncare atunci când vine ora mesei.

Cei de la PetVet recomandă limitarea numărului de gustări, conform indicațiilor de pe ambalaj, sau alegerea unor recompense mai sănătoase, cu un conținut caloric mai mic și ingrediente de bună calitate, cât mai naturale.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

În concluzie, nu trebuie să te simți descurajat dacă patrupedul refuză mâncarea. Este posibil să fie necesară doar un mică schimbare de dietă, pentru ca prietenul tău blănos să dea din nou fericit din coadă atunci când vine ora mesei. Trebuie să reții că refuzul persistent al mâncării poate fi semn al unei probleme de sănătate serioase și câinele ar trebui evaluat de un profesionist.

Te invităm să consulți oferta PetVet pentru a găsi mâncarea ideală pentru câinele tău. Magazinul online are sortimente variate de mâncare pentru câini, atât umedă, cât și uscată. Fie că ești în căutarea unui tip nou de mâncare pentru diversitatea gustului, fie că vrei să îi oferi câinelui tău o hrană de calitate superioară, la PetVet vei găsi soluția potrivită!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI