Close sidebar
Close sidebar

Mâncare expirată, mizerie și gândaci în trei spitale din Capitală

ANPC a controlat, marți, trei spitale bucureștene și a găsit nereguli grave în bucătăriile acestora.

Diana Puiu,

Mâncare expirată, mizerie și gândaci în trei spitale din Capitală

[Sursa foto: antena3.ro]

DISTRIBUIE
acest articol

Comisarii ANPC au găsit mâncare expirată pentru bolnavi, mizerie, gândaci și rugină în frigidere, în cele trei spitale din Capitală în care au făcut verificări.

Neregulile au fost găsit în Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan.

Citeste si: ANPC a sancționat ADP Sector 2 după neregulile identificate în trei parcuri

Cel de-al treilea spital, respectv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nu dispune de o bucătărie proprie, iar masa este servită prin intermediul unei firme de catering.

Dintre abaterile constatate, ANPC menționează:

- lipsa autorizației de funcționare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ștefan

- existența în spațiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

- unul dintre blocurile alimentare- format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică- prezenta pereții cu tencuială căzută, tavanul cu infiltrații și pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi și mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură

Citeste si: ANPC ia în calcul confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite

- utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată.

„Acțiunile noastre de control sunt dictate de consumatori și atât! Până la multele teorii ale conspirației, hai să ne dăm în leagănele rupte și nefinanțate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital și, dacă nu ne îmbolnăvim așa, sigur o facem cum ajungem la destinație!

Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria și orice virus în paturile desfundate și învelite în păturica stră-stră bunicii!

Citeste si: ANPC- A venit de hac STB-ului

Dacă scapă din pat în viață, moare boala mâncând din cantinele, din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinația, culmea, bolnavi!

Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea și viața consumatorilor!

P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască și mănuși, să stăm la distanță unii de ceilalți, care era teama?

Că împărțim inegal infecția din tramvaie sau faptul că, odată ajunși în spitale, nu inspirăm bacteria și virusul potrivit?”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Citeste si: Un supermaket din Buzău a fost amendat cu 10.000 de lei după un videoclip în care un șoarece se afla lângă raionul de patiserie a apărut pe rețelele de socializare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI