In articol:
- Chifteluțe din năut- ingrediente
- Chifteluțe din năut- mod de preparare
- Salată cu năut-ingrediente:
- Mod de preparare:
- Iahnie de năut- ingrediente:
- Iahnie de năut- mod de preparare
Iată câteva rețete cu năut!
Chifteluțe din năut- ingrediente
- 2 conserve de năut fiert
- pătrunjel proaspăt tocat
- o ceapă medie, tocată mărunt
- 4 linguri tarate de psyllium sau un ou mare, bătut
- 4 linguri de drojdie inactivă (recomandat, după preferințe: 60 de grame de făină)
- rozmarin proaspăt
- sare și piper, după gust
- ulei, necesar pentru prăjit
Chifteluțe din năut- mod de preparare
Primul pas este scoaterea năutului din conserve. Se amestecă cu celelalte ingrediente, se formează chifteluțele și apoi se prăjesc sau se pun la cuptor, în funcție de preferințe.
Este o rețetă rapidă care durează aproximativ 30 de minute, potrivit gourmadelle.com.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Este foarte important ca năutul să fie pasat cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender. Se adaugă restul ingredientelor peste. Compoziția este una lipicioasă, dar foarte ușor de modelat. Poate fi lăsată 15 minute la frigider înainte de a le prăji sau de a le băga la cuptor.
Salată cu năut-ingrediente:
- o cana de năut fiert
- o jumătate de ceapa roșie
- doua roșii
- o mana de măsline
- mărar
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeama de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă toate cele enumerate anterior, se condimentează după preferințe și se servește.
Iahnie de năut- ingrediente:
- 500 g năut
- 350 g roșii in suc propriu
- 1 lingura suc de roșii concentrat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- un cățel de usturoi
- ulei de măsline
- 2 frunze dafin
- rozmarin
- piper boabe si măcinat
- pătrunjel verde
- sare
Citeste si: Cât de sănătos este porumbul copt?
Iahnie de năut- mod de preparare
Năutul se pune la înmuiat pentru 12 ore. După tot acest timp se scurge și se pune la fiert cu o frunză de dafin, un cățel de usturoi, rozmarin, ulei, boabe de piper pentru 30-45 de minute.
Morcovii și ceapa se toacă mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei peste care se pun 100 mililitri de apă sau supă de legume, în funcție de preferințe.
Se lasă pe foc 5 minute, iar peste se pune sucul de roșii, cimbru, sare și piper măcinat după gust.
Năutul fiert și scurs de apă se amestecă cu sosul preparat, o frunză de dafin și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Când este gata îl scoatem din cuptor și punem pe deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Citeste si: Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios