Close sidebar
Close sidebar

Mâncarea, din ce în ce mai scumpă în România. Care sunt alimentele ale căror prețuri au crescut semnificativ față de anul trecut

Românii trebuie să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunar pentru cumpărăturile săptămânale. ONU trage un semnal de alarmă.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alimentele de toate zilele sunt din ce în ce mai scumpe la nivel mondial, lucru semnalat și de Organizația Națiunilor Unite. Scumpirile de anul acesta au făcut ca indicele global al prețurilor produselor alimentare să fie la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni.

În țara noastră, cumpărăturile săptămânale sau lunare au ajuns să reprezinte un adevărat motiv de stres pentru multe persoane. Chiar dacă prețul mâncării în general a crescut, anumite alimente s-au scumpit cu aproape 15 procente.

Citește și: Avertisment de la BNR despre banii românilor. Cu ce riscuri se confruntă cursul euro-leu în următoarele luni

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

[Sursa foto: Pexels]

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult în 2024

Scumpirile se țin lanț la nivel internațional. Creșterea prețului la mâncare afectează din ce în ce mai multe persoane, care se limitează din ce în ce mai tare și încearcă să achiziționeze doar strictul necesar.

La nivel internațional, cerealele, uleiurile vegetale, lactatele, carnea și zahărul au cunoscut cele mai mari creșteri de preț. În timp ce prețul cerealelor a crescut cu 3%, zahărul este chiar și cu 10% mai costisitor decât cu 10 luni în urmă.

În țara noastră, alimentele s-au scumpit chiar și cu 20%. Laptele costă mai mult cu 4%, carnea de vită este mai scumpă acum cu 5 procente, iar zahărul cu 6 procente.

Printre cele mai mari scumpiri au fost înregistrate la legume, care costă chiar și cu 14% mai mult.

Citește și: VIDEO Este ultima iarnă cu prețuri plafonate la facturi! Românii vor plăti dublu la curent și gaze: "O tragedie. Nu ne permitem"

[Sursa foto: Pexels]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI