Un local exclusivist din Iasi ofera gurmanzilor zeci de sortimente de branzeturi, de la cele mai sofisticate pana la clasica telemea.
Cea mai cautata este branza comte, preferata francezilor. Pretul pentru 100 de grame variaza intre 11 si 17 lei,
in functie de anul de maturare.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO| Primele rosii romanesti, deja in piete. La ce preturi se vand
Un alt tip de branza sofisticata din ce in ce mai cautata este Tomo Fleur.
Produsul imbie prin aspectul deosebit, dat de o crusta colorata.
Lactatele fine se gasesc doar in astfel de locuri fiindca rafturile marilor magazine sunt pline de branzeturi produse industrial.
In fromageria cu aer frantuzesc, clientii au de ales din peste 50 de sortimente de branza, iar cine pofteste si la altceva, gaseste aici foais-gras si pateuri fine din aceeasi tara cu traditie gastronomica, oteturi aromate din Burgundia, paste artizanale din Toscana si alte produse gourmet din Italia.
Calitatea se afla in gust, spun cei care cauta astfel de preparate rafinate.
Branza buna cere un vin pe masura. Acesta trebuie ales atent. Branzeturile cu mucegai nobil, de exemplu, merg perfect cu un vin dulce.