Close sidebar
Close sidebar

Mancarurile traditionale nu mai sunt pe gustul romanilor. Acestia se lasa cuceriti, in numar tot mai mare, de faimoasele preparate gourmet

Branzeturile frantuzesti cu arome de fructe sau cele in crusta de flori si maturate ani la randul dispar repede de pe rafturile fromageriilor scumpe. La o simpla vizita intr-un astfel de loc, un client pofticios lasa sute de lei.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un local exclusivist din Iasi ofera gurmanzilor zeci de sortimente de branzeturi, de la cele mai sofisticate pana la clasica telemea.

Cea mai cautata este branza comte, preferata francezilor. Pretul pentru 100 de grame variaza intre 11 si 17 lei,
in functie de anul de maturare.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Primele rosii romanesti, deja in piete. La ce preturi se vand

Un alt tip de branza sofisticata din ce in ce mai cautata este Tomo Fleur. Produsul imbie prin aspectul deosebit, dat de o crusta colorata.

Lactatele fine se gasesc doar in astfel de locuri fiindca rafturile marilor magazine sunt pline de branzeturi produse industrial.

In fromageria cu aer frantuzesc, clientii au de ales din peste 50 de sortimente de branza, iar cine pofteste si la altceva, gaseste aici foais-gras si pateuri fine din aceeasi tara cu traditie gastronomica, oteturi aromate din Burgundia,  paste artizanale din Toscana si alte produse gourmet din Italia. Calitatea se afla in gust, spun cei care cauta astfel de preparate rafinate.

Branza buna cere un vin pe masura.

Acesta trebuie ales atent. Branzeturile cu mucegai nobil, de exemplu, merg perfect cu un vin dulce.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI