Brazilianca Manuela Vitoria de Araujo Farias, în vârstă de 19 ani, a fost găsită cu 3,6 kg de cocaină în bagaj după ce a aterizat pe aeroportul Bali pe 27 ianuarie, informează NY Post.

Citește și: Mai mulți deținuți au evadat din închisoarea siriană în urma cutremurului. Printre ei se află și membrii ai grupării Statului Islamic

Tânăra susține că a fost păcălită să facă transportul de droguri de către o bandă din Brazilia.

Traficul de droguri este pedepsit cu pedeapsa cu moartea în Indonezia, arată sursa citată.

Drama prin care trecea Manuela în țara natală

Avocatul tinerei Manuela Farias spune că ea a venit pe insulă doar pentru a vizita templele unde călugării se roagă pentru cei bolnavi, deoarece mama ei a suferit recent un accident vascular cerebral.

„Au spus că se poate ruga în temple pentru a cere vindecarea mamei sale”, a spus avocatul, potrivit  Bali Times

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ciuda publicității internaționale, se pare că mamei ei, care este grav bolnavă în localitatea Greater Florianopolis din Brazilia, nu i s-a spus că fiica ei a fost arestată.

Ea a zburat în Bali prin Qatar, dar drogurile nu au fost detectate până când a aterizat pe insula de vacanță.

Plutonul de execuție, cel mai mare risc în traficul de droguri

Turistul australian Jeffrey Welton, un instructor de surf în vârstă de 52 de ani din Perth, a evitat pedeapsa cu moartea luna trecută după ce a fost prins cu metanfetamina și

heroină.

Din fericire pentru el, australianul a fost condamnat la opt luni într-o unitate de dezintoxicare, în loc să se confrunte cu un pluton de execuție.

Citește și: Semnal de alarmă împotriva consumului de droguri. Christian Sabbagh: “Ca să combați răul, trebuie să-l cunoști”

Spre deosebire de Manuela, Welton a fost prins cu cantități mult mai mici- opt grame de heroină și 0,34 g de metamfetamina- iar avocații au reușit să-i convingă pe judecători că este dependent, nu traficant.

manuela bali

Manuela avea 3,6 kg de cocaină în bagaj 

[Sursa foto: Facebook]

Poliția din Santa Catarina din Brazilia a refuzat să discute despre stadiul anchetei despre presupușii infractori care i-au dat adolescentei drogurile.

Manuela a fost arestată în Indonezia, pe Aeroportul Internațional Bali, cu trei kilograme de cocaină în bagaj, după ce a trecut prin aeroporturile din Brazilia și Qatar.

Legile privind narcoticele din Indonezia sunt extrem de stricte, în funcție de cantitatea de droguri de contrabandă condamnarea fiind de la cinci ani de închisoare până la condamnarea la moarte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si