În toată țara, pregătirile pentru vacanța de Paște sunt în toi. Iar dacă încă nu v-ați decis unde să petreceți Învierea Domnului, Maramureșul este o variantă bună. Casele tradiționale și bucatele delicioase îi așteaptă pe dornici.

Citește și: Vacanța de Paște 2023. Când începe vacanța și câte zile vor sta elevii acasă?

Pregătiri de Paşte în Maramureş 

În satul Breb, pentru Paște, localnicii pun la dispoziția turiștilor oferte de cazare după toate preferințele.

Mărioara, proprietar pensiune: ”Unii turiști vor case mai noi, iar alții vor case vechi și atunci au ales. Noi avem și casă nouă și casă veche. Casa veche, care are 120 de ani, este recondiționată pentru a oferi oaspeților tot confortul.”

Maramureșenii păstrează datinile de acum sute de ani. În joia de Paște se înroșesc ouălele, vinerea este zi de sărbătoare, atunci când gospodinile nu muncesc, iar sâmbătă turiștii pot prepara pasca. Pe lângă aceste tradiții, localnicii din Breb își așteaptă turiștii cu o mulțime de surprize. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Incredibil cât a ajuns să coste un ou înainte de Paște. Prețuri uriașe

Mărioara, proprietar pensiune: ”Seară muzicală, plimbare cu căruța, costume tradiționale pentru cei ce vor să se îmbrace să-și facă fotografii.”

Turiștii abia așteaptă să vină de Paște în Maramureș, alături de familie, pentru trei zile de poveste.

Anișoara, turist: ”E printre puținele locuri unde se păstrează tradiția aia veche.

Căutam un loc unde să găsim oameni ospitalieri, la prețuri avantajoase.”

Cât costă o noapte de cazare în Maramureş

Prețurile pentru o vacanță în Maramureș pleacă de la 400 de lei pe noapte de persoană. Oferte sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele, pe plaiurile maraumureșene. În acest moment, gradul de ocupare al unităților de cazare este de peste 50%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si