Close sidebar
Close sidebar

Marcel Ciolacu, anunț despre viitorul pachet social pregătit de Guvern

Guvernul PNL-PSD a adoptat de-a lungul anului 2022 două pachete de ajutor sociale pentru combaterea efectelor crizei generate de războiul din Ucraina. Un al treilea pachet de acest fel este pregătit pentru începutul anului viitor.

Sorin Negru,

Marcel Ciolacu, anunț despre viitorul pachet de ajutoare sociale pregătite de Guvern

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul PSD  Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a susținut luni o conferință de presă după ședința Consiliului Politic Național, la Palatul Parlamentului.

Citeste si: VIDEO- Factura la curent ne-ar putea costa cât salariul minim pe un an. Care va fi cea mai grea lună pentru cheltuieli

Marcel Ciolacu a anunţat că a cerut miniştrilor Muncii şi Finanţelor să pregătească o analiză cu privire la veniturile pe familii, pentru a avea o bază de discuţie despre eventuale propuneri de ajutor.

"Am cerut atât ministrului Muncii, cât şi ministrului Finanţelor să pregătească, pentru o viitoare şedinţă de coaliţie, să avem o analiză pe venituri pe familii. Cred că, în momentul acela, începem să avem un tablou cât mai corect, să ştim cum venim cu resursa bugetară chibzuită", a declarat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă această analiză a fost cerută pentru găsirea de noi măsuri de sprijin pentru populaţie din partea Guvernului, Ciolacu a răspuns că e necesar de aflat câte familii au nevoie de ajutor.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe români să cumpere mai multe produse românești

"Este posibil să gândim, dar ca să iei deciziile îţi trebuie întreaga informaţie. Să vedem câte familii se încadrează, pe sume nominale, presupun că e o bază de discuţie pentru eventuale propuneri de ajutor pentru perioade limitate, cum este perioada iernii".

Noi măsuri sociale, în discuția alianței de guvernare

Guvernul are în vedere aprobarea unui nou pachet pentru ajutoare către populație, ca urmare a inflației galopante, care a ajuns la 15%. O parte dintre sumele necesare pentru acordarea acestora provin de la bugetul de stat iar cealaltă parte din fonduri europene.

Pentru persoanele care au venituri lunare sub 1.500 de lei vor fi prelungite voucherele sociale, în sumă echivalentă cu 50 de euro. Și pensionarii care primesc sub 1.600 de lei/lună vor beneficia de ajutor social, astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei/lună. Însă această sumă va fi acordată o singură dată pe an. 

Cum poate Guvernul să limiteze "prețurile de speculă"

Guvernul poate să limiteze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat, dacă există "o zonă de speculă" privind acel produs, a afirmat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat dacă Guvernul poate, ca principiu, să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat.

Citeste si: VIDEO| Facturile la energie electrică vor fi emise cu întârziere. Ce au transmis reprezentanții furnizorului de energie

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

"În situaţii de criză, da. Dacă Guvernul constată că există o zonă de speculă pe acel produs, mai ales când te adresezi populaţiei, da. Şi susţin acest lucru. Pe perioadă limitată de timp, Guvernele au această posibilitate şi cred că este corect aşa. Când are un impact mare asupra populaţiei, Guvernul are obligaţia chiar să intervină pe o situaţie, pe o perioadă limitată, nu venim cu alt regim", a explicat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că "o zonă de speculă" ar fi putut să apară şi în privinţa lemnului de foc, pentru care Guvernul a plafonat preţul, prin ordonanţă de urgenţă.

Liderul PSD promite buget de stat "pe proiecte și programe"

Bugetul de stat pe anul viitor va avea o altfel de construcţie, urmând să fie elaborat pe bază de proiecte şi programe, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Am avut o discuţie (în Consiliul Politic Naţional al PSD), am avut una şi cu premierul şi cu domnul Câciu. Este pentru prima oară în 30 de ani când în România vom avea un buget pe proiecte şi pe programe. Va fi o altfel de construcţie de buget, de aceea am şi declanşat mai devreme această procedură pentru aprobarea bugetului de stat până la sfârşitul anului", a precizat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei conducerii PSD.

El a susţinut că proiectul de buget pe anul viitor va fi aprobat în Parlament la sfârşitul lunii noiembrie sau cel mai târziu în prima săptămână din decembrie. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI