Marcel Ilie Șerbuc, principalul suspect în cazul fetiței de 12 ani omorâte a fost dus la reaudieri.

A fost extinsă urmărirea penală și pentru tâlhărie în cazul lui Marcel Șerbuc

După audierea extinsă de astăzi, Marcel Șerbuc, criminalul copilei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață, asta după ce a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din omor simplu în omor calificat, având în vedere aspectul că Marcel Șerbuc ar fi omorât-o pe fetiță pentru un interes material.

Această schimbare a încadrării survine și ca urmare a faptului că din tot probatoriul administrat reiese fără tăgadă faptul că acesta încerca să obțină bani apelând la orice fel de mijloace. De asemenea a fost extinsă urmărirea penală și pentru alte fapte penale, în speță, tâlhărie”, a spus avocatul Adrian Cuculis imediat după reaudirea care a avut loc astăzi, 20 septembrie la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Citește și: Ilie Șerbuc, principalul suspect în cazul morții fetei de 12 ani, va fi extrădat din Olanda

Marcel Șerbuc

Marcel Șerbuc

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Luna trecută, bărbatul și-a recunoscut fapta oribilă în fața procurorilor, respectiv că și-a omorât fiica vitregă și a ascuns-o în lada de la pat.

Filmul tragediei din Berceni

Conform unor surse juridice, el a spus că fetița de 12 ani l-a lovit și el a ripostat. A

lovit-o peste față, apoi s-a dezechilibrat și s-a lovit de cadă. Din detaliile pe care le-ar fi dat anchetatorilor, în urma loviturii suferite, fetița a început să sângereze pe gură, iar el s-a ”speriat”, a luat un șiret și a ștrangulat-o. 

El ar fi curățat apoi casa, a pus cadavrul în saci și l-a pus sub pat. A luat apoi bijuteriile fetei și le-a amanetat. Conform avocaților, acesta ar încerca să scape prin ”lovituri cauzatoare de moarte”, și nu crimă.

Abia pe 6 iunie, s-a dovedit că, de fapt, fetiţa de 12 era victima. 

Abia pe 6 iunie, s-a dovedit că, de fapt, fetiţa de 12 era victima. 

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Marcel Ilie Serbuc, în vârstă de 37 de ani, este din satul Sfântu Ilie, judeţul Suceava, conform datelor furnizate de către Poliţia Română. El a fost capturat de oamenii legii în Olanda, de unde a fost extrădat în luna august a acestui an. Bărbatul a fost adus sub escortă pe Aeroportul Otopeni, dus în fața unui complet de judecată, iar mai apoi în închisoare.

“Ca ministră a justiției, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri și voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluții. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală și judecat de instanțele de judecată naționale. Orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România. Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în fața justiției naționale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanțele europene decid predarea către autoritățile române.”

a declarat Alina Gorghiu, ministra justiției.

Mama fetei de 12 spune că este nevinovată

Mama fetei de 12 ani este și ea în România, după ce a fost reperată în Spania, însă nu a primit nicio pedeapsă. Aceasta susține că Marcel Șerbuc este vinovat pentru crima oribilă.

Citește și: Ea este femeia de 46 de ani care și-a ucis concubinul. Bărbatul a fost descoperit de vecina lui

Marcel Șerbuc

Marcel Șerbuc

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată”, a spus femeia când a ajuns în țară.

”Ultima oară când am fost cu mama la muncă el a rămas cu fata singur și a zis că o duce acasă, și bagajele când am ajuns de la muncă, pe la 1:00-2:00 erau tot acasă”,   a mai spus femeia, potrivit Antena3CNN.

Citește și: Noi dezvăluiri în cazul crimei din Berceni. Un martor susține că bunica copilei ucise minte

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe data de 3 iunie proprietarul apartamentului unde mama fetei şi concubinul ei stăteau în chirie găseşte cadavrul fetiţei învelit în folie şi ascuns în lada canapelei. Această descoperire a fost făcut după ce din data de 17 aprilie bunica fetiţei a vorbit ultima dată cu mama fetei pe WhatsApp, stabilind să se întâlnească peste patru zile, iar pe 21 aprilie, Anamaria şi mama ei nu apar la întâlnire şi nici nu răspund la telefon. Pe data de 5 mai tatăl fetiţei reclamă dispariţia ei la Secţia 24 Poliţie Bucureşti, unde este îndrumat să meargă la Poliţia Capitalei. 

Marcel Șerbuc

Marcel Șerbuc

[Sursa foto: Facebook]

Abia pe 6 iunie, s-a dovedit că, de fapt, fetiţa de 12 era victima. 

Bărbatul a mai avut probleme în trecut din cauza violenței. Marcel Șerbuc a fost cercetat timp de patru ani după ce și-a bătut concubina, însă femeia și-ar fi retras plângerea în schimbul unei sume de bani. Totul s-a întâmplat pe data de 31 martie 2014, atunci când Alina s-a prezentat la poliție cu nasul spart și mai multe vânătăi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si