Marcel Vela a vrut să se facă stareț la o mânăstire, dar a preferat să rămână în politică. În 2011, când actualul ministru de Interne era primar al Caransebeșului, el a acordat un interviu revistei Formula AS. Întrebat de ce îi place munca la primărie și ce atuuri are la alegerile locale, Vela a declarat: „Cred ca experienta si dorinta de a creste o echipa noua in administratie, cu oameni tineri si profesionisti, cu o noua mentalitate, cu care sa poti face bine comunitatii, sunt un atu important.

Un altul, la fel de important, este sa-ti propui sa lasi peste timp si vremuri o amintire frumoasa in urma ta. Cred ca acestea toate sunt si argumente, dar si bucurii. Ceea ce, pana la urma, te mobilizeaza sa muncesti cu pasiune si devotament, pentru a face din orasul tau cea mai frumoasa cetate de pe pamant. Daca nu as fi fost primar, probabil mi-ar fi placut sa fiu staretul unei manastiri din Muntii Banatului”.

Citeste si: Coronavirus poate sa supravietuiasca ore in sir in aer liber. Ce se arata in cel mai nou studiu

Citeste si: Primar din Gorj amenințat de o localnica intoarsa din Spania: "A zis că îmi dă un pui de coronavirus"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus. Medicamentul descoperit de chinezi care poate ajuta la combaterea COVID-19, „Trebuie inclus în tratament cât mai curând”

Luni dimineață, România a intrat în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Presa a relatat că ministrul de Interne devine al doilea om în stat după declanșarea stării de urgență. Potrivit OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, în cazul instituirii stării de urgență coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine Ministerului Administrației și Internelor.

Miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o declarație de presă, că activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice va fi suspendată.( vezi harta cu situația infecțiilor cu coronavirus în România)

Marcel Vela a vrut să se facă stareț la o mânăstire. Are brevet de luptător la Revoluție

Este vorba de activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior. Ministrul a mai anunțat că se suspendă suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.Se interzice desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de peste un metru. De asemenea, se suspendă toate zboruile către şi dinspre Spania, pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18.00.

Nascut la 2 iunie 1963, in comuna Armenis, judetul Caras-Severin, Ion Marcel Vela este absolvent de studii superioare tehnice si juridice, primar al Caransebesului din 2004. A fost decorat de presedintele Emil Constantinescu cu "Ordinul Serviciul Credincios, in grad de Ofiter", de Patriarhul Romaniei, PF Daniel, cu "Crucea si Ordinul Sanctus Stephanus Magnus", iar de Papa Benedict al XVI-lea, cu "Diploma apostolica a Vaticanului". Totodata, presedintele Ion Iliescu i-a acordat brevetul de luptator remarcat prin fapte deosebite in Revolutia din Decembrie 1989.

Membru al PNL din ianuarie 1990. Din noiembrie 2019, Vela este ministru de Interne al Guvernului Ludovic Orban.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si