Spre exemplu, unele produse pot fi toxice, ne avertizeaza asociatiile de protectie a consumatorilor, care au descoperit 83 de substante chimice folosite in vopseaua de oua, in cozonaci sau in drobul de miel.

Peste 30 de aditivi alimentari in cozonaci si in vopseaua de oua, dar si 16 E-uri in drobul comercializat au descoperit membrii unei asociatii pentru consumatori dupa un control in mai multe lanturi de magazine din tara.

Specialistii atrag atentia ca aceste produse, pot fi periculoase pentru oameni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Costel Stanciu, presedintele Asociatiei PRO Consumatori: "Cei care au probleme de sanatate gen, boli cardiovasculare sau alte probleme de sanatate care presupun niste restrictii din punct de vedere a unor substante chimice, trebuie sa evite aceste produse. Ceilalti daca consuma ocazional nu o sa pateasca nimic."

In 31 de sortimente de cozonaci au fost descoperiti 33 de aditivi alimentari, dar si substituente pentru ingredientele clasice.

Nici drobul de miel gata facut vandut in magazine nu scapa de aditivi. Specialistii spun ca producatorii ii folosesc pentru culoare, gust dar si pentru ca produsul sa aiba o perioada mai mare de valabilitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si