Close sidebar
Close sidebar

Marea Britanie a confirmat 437 de infectări cu noua variantă Omicron

Autoritățile din Marea Britanie au confirmat marţi încă 101 cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron. Astfel Regatul Unit are în total, 437 de cazuri active confirmate cu nouă variantă a COVID-19, Omicron, a informat marți Agenţia britanică de securitate sanitară, potrivit Reuters.

Alexandra Costea,

Marea Britanie a confirmat 437 de infectări cu noua variantă Omicron

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a hotărât sâmbătă că toate persoanele care intră pe teritoriul țării trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate, măsură care este menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a infecției cu SARS-CoV-2 depistată prima dată de Africa de Sud în data de 24 noiembrie şi prezentă acum în toate părţile lumii.

Citeste si: Durerea în gât, primul simptom în cazul variantei Omicron. Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru români după valul 4

Omicron, mai periculos decât Delta

Totodată, guvernul britanic mizează pe doza ''booster'' de vaccin împotriva COVID-19 pentru a preveni un nou val epidemic masiv.

Varianta Omicron provoacă neliniște deoarece prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane.

Datele preliminare, care mai trebuie confirmate de cercetători, amintesc că noua variantă a COVID-19 are o rezistenţă sporită la vaccinurile împotriva acestei boli existente deja și creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante. Această variantă a coronavirusului se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Cel mai mare risc pentru pacienții care au trecut prin Covid-19. "Sunt anumite organe afectate, din păcate"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI