Close sidebar
Close sidebar

Marea Britanie spune că Rusia a confirmat că folosește arme termobarice în Ucraina

Marea Britanie spune că Ministerul rus al Apărării a confirmat utilizarea lansatorului de rachete TOS-1A în Ucraina, care folosește rachete termobarice, relatează Reuters.

Diana Bostan,

Lansator de rachete termobarice.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat utilizarea sistemului de arme TOS-1A în Ucraina. TOS-1A folosește rachete termobarice, creând efecte incendiare și explozive”.

Marea Britanie acuză Rusia de folosirea rachetelor termobarice

De altfel, grupurile pentru apărarea drepturilor omului, precum și  ambasadoarea Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, au acuzat de la sfârșitul lunii februarie că Rusia a atacat ucrainenii cu arme termobarice și bombe cu dispersie.

Citeste si: Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: „Din punctul meu de vedere, 11 lei preţ la pompă este un lucru nejustificat”

”Au folosit o bombă cu vid astăzi, care este de fapt interzisă de Convenția de la Geneva”, a spus ea.

Citeste si: Vladimir Putin i-a făcut o ofertă finală lui Volodimir Zelenski. Ce decizie va lua președintele Ucrainei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodată, Express și The Washington Time scriau că armata ucraineană ar fi reușit pe 1 martie să captureze un lansator de rachete termobarice TOS-1A.

Ce este o armă termobarică?

Armele termobarice, cunoscute și sub denumirea de bombe de suprapresiune sau explozivi combustibil-aer, este un tip de muniție ce funcționează în două etape.

Citeste si: Un spital de copii din Mariupol a fost distrus de bombe

În cadrul primei etape sunt dispersați aerosoli alcătuiți dintr-un material foarte fin- de la explozivi pe bază de carbon la particule metalice. În a doua etapă acest nor de particule dispersate este aprins, creând o „minge de foc”, o undă de șoc uriașă și un vid care poate aspira tot oxigenul din aerul înconjurător, motiv pentru care sunt denumite și bombe cu vid.

Una de șoc produsă de acestea poate dura semnificativ mai mult decât cea cauzată de explozivi convenționali și poate incinera corpul uman.

Ele sunt mai puternice decât munițiile convenționale puternic explozive de dimensiuni comparabile, au mai multe șanse să omoare și să rănească oameni în buncăre, adăposturi și să ucidă și să rănească într-un mod deosebit de brutal pe o zonă largă, potrivit Hotnews.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI