Cristian Topescu (81 de ani) este cel mai cunoscut comentator sportiv din Romania, activand in ultimii ani si pe scena politica, in rol de senator din partea PNL. In tinerete, pana sa ajunga celebru la microfon, Topescu a fost pasionat de cai, facand armata la graniceri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Fiul unuia dintre cei mai valoroşi sportivi de echitaţie pe care România i-a avut – ofiţerul de cavalerie Felix Ţopescu, component al echipei hipice a României care a participat la Olimpiada din Berlin 1936 – Cristian Ţopescu a fost îndrumat spre singura armă care mai avea cai, Grănicerii. Atunci Cristian Ţopescu nu se gândea că va ajunge militar, deoarece recunoaşte că „nu m-a pasionat cariera militară din punctul de vedere al înaintării în grad. Eu îmi făceam datoria indiferent de gradul pe care îl aveam, locotenent, căpitan, maior, locotenent-colonel ori colonel. Iar acum, ca general de brigadă, îi admir pe veteranii de război”. În 2016, în urma unui decret semnat de preşedintele României, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă. Practicant al sportului de performanţă, Cristian Ţopescu avea să înfiinţeze la Oradea o echipă care se numea Grănicerul Oradea.

„Din păcate, în anii ’50, cavaleria – considerată de conducerea ţării ca o armă de elită, cu ofiţeri bine educaţi şi, între paranteze, cu succes la fete – a fost desfiinţată. În vremea aceea eram elev la Şcoala de Ofiţeri de Cavalerie de la Sibiu şi în momentul desfiinţării cavaleriei, la sfatul tatălui meu, m-am dus la Şcoala de Grăniceri de la Oradea”, a povestit Topescu pentru politiadefrontiera.ro.
De mentionat ca, in echipa Granicerul Oradea, Topescu avea sa castige doua campionate nationale de sarituri peste obstacole!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si