Ea este Maria Zaican, o batrana de 81 de ani, care traieste singura in padure. Catunul Comarnici, care era odata aici,  a fost distrus de alunecarile de teren, iar oamenii si-au parasit casele si s-au mutat mai aproape de civilizatie. Ea, insa, n-a vrut sa-si lase agoniseala de-o viata. Drumul pana la batrana e lung si anevoios si incepe cu o calatorie pe potecile batatorite ale dealurilor.

 

Pe batrana sihastra am gasit-o facandu-si de mancare :o mamaliguta aburinda, gatita pe soba.( min 0.47 mamaliguta aburinda). Are doar doua camere: o camara ponosita si un dormitor cu soba, unde isi gateste in fiecare zi. Bordeiul i-a fost construit recent de vecinii din comuna, caci casa ei a ars cu totul acum 4 ani.  Pe atunci un carbune i-a cazut din soba.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Batrana Maria nu coboara in comuna nici macar sa-si ridice pensia de 300 de lei. I-o aduce o nepoata, o data pe luna. Cele mai dese vizite le primeste de la animalele salbatice din padure.

-Ies noaptea si mai bat pe table, porcii vin pe acolo si mananca, rama, uitati ca au facut stricaciuni, toata gradina au ramat-o.
 
Batrana are cateva pasari pe care le hraneste in fiecare zi cu boabe de malai. Ograda ii e pazita de 2 caini si de un magarus, pe care ii considera cei mai buni prieteni. Acesta este universul Mariei, iar ea e fericita cu putinul pe care-l are.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si