Fostul lider al studenților din Piața Universității și una dintre victimele Mineriadei din iunie 1990 a împlinit 58 de ani și își păstrează opțiunile politice ferme. După o lungă perioadă în care dispăruse din viața publică, Marian Munteanu a fost propus în 2016 la funcția de primar al Capitalei din partea PNL, partid care ulterior a renunțat la susținerea promisă. Marian Munteanu și-a înființat atunci propriul partid, cu care a încercat inutil să intre în Parlament, la alegerile de acum 4 ani. 

Citeste si: Cum a fost pictat Ion Iliescu într-un tablou, la 30 de ani de când a chemat minerii să-i spulbere pe manifestanții din Piața Universității!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dosarul Mineriadei, proces în care Marian Munteanu speră că vor fi găsiți cei vinovați, printre altele, și de bătaia cruntă pe care a încasat-o atunci de la mineri- a fost trimis în judecată în iunie 2017. 13 persoane – în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Mugurel Florescu, Miron Cozma, Adrian Sârbu și Cazimir Ionescu – sunt acuzate de infracțiuni contra umanității, fapte pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Marian Munteanu, liderul studenților din Piața Universității, crede că toate alegerile sunt fraudate în România 

În așteptarea deciziei finale legată de acest dosar crucial, programată pentru această toamnă, la trei decenii după incidentele dramatice, Marian Munteanu urmărește atent procesul electoral intern  și dinamica lumii politice autohtone.

Munteanu
Marian Munteanu, una dintre victimele Mineriadei din 1990

După ce a observat alegerile locale din 27 septembrie 2020, câștigate la Primăria Capitalei de Nicușor Dan, candidat susținut de același partid care l-a susținut și pe el acum 4 ani, Marian Munteanu a scris câteva rânduri care au declanșat o amplă

discuție pe pagina lui de Facebook:  ”Alegerile sunt fraudate, sistematic, de 30 de ani. Problema e că cetățenii români ACCEPTĂ FRAUDELE. Cu umilință”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si