In articol:
Marinadă pentru miel. Ingrediente:
- Vin alb
- Ulei de măsline
- Usturoi (de preferat verde)
- Mentă
- Cimbru
- Un pic de busuioc
- Foi de dafin
- Piper
- Boia dulce
- Sare
Citeste si: Salata boeuf de Paște. Aceasta este rețeta corectă! Ani la rând, mulți au preparat-o greșit
Marinadă pentru miel. Usturoiul, menta și busuiocul se toacă mărunt și se pun în vin. Omogenizați bine, adăugând și sare și piper.
Aveți mare grijă! Cantitatea de marinadă trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Se toarnă baițul peste carne, se acoperă cu folie și se lasă la frigider cel puțin 24 de ore.
Citeste si: Baiț pentru miel. Vei obține o carne fragedă și foarte gustoasă. Trei rețete
Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă
Marinadă pentru miel. Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa elegantă din ziua de Paşte. Totuşi, unele persoane le evită ori sunt reţinute faţă de ele din cauza mirosului specific care persistă uneori până după gătire. Iată câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să reduceţi sau chiar să eliminaţi în totalitate acest neajuns.
1. Alegeţi pe cât este posibil cu ştiinţă carnea pe care doriţi să o preparaţi.
Citeste si: Ciorba de burtă de post. Este sănătoasă și savuroasă! Rețeta pe care puțini o știu
Marinadă pentru miel.
3. Lăsaţi carnea 3-4 ore într-un litru de apă. Pentru frăgezire puteţi pregăti o marinadă în care să o ţineţi peste noapte.
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro
4. Gătiţi carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Puteţi adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.
Citeste si: De ce nu e bine sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul nutritionistilor
Marinadă pentru miel. Carnea de miel este prezentată uneori ca o sursă de sănătate, alteori ca o adevărată ameninţare pentru organismul noastru. Prima situaţie se asociază cu un consum echilibrat, în vreme ce a doua cu excesul şi abaterile de la recomandările medicilor şi nutriţioniştilor.