Close sidebar
Close sidebar

Marinadă pentru miel pentru o friptură fragedă și extrem de gustoasă. Iată secretul!

Marinadă pentru miel. Unul dintre elementele-cheie ale fripturii de miel este marinarea. Vă prezentăm azi combinația perfectă cu care nu veți da greș!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marinadă pentru miel. Ingrediente:

  • Vin alb
  • Ulei de măsline
  • Usturoi (de preferat verde)
  • Mentă
  • Cimbru
  • Un pic de busuioc
  • Foi de dafin
  • Piper
  • Boia dulce
  • Sare

Citeste si: Salata boeuf de Paște. Aceasta este rețeta corectă! Ani la rând, mulți au preparat-o greșit

Marinadă pentru miel. Usturoiul, menta și busuiocul se toacă mărunt și se pun în vin. Omogenizați bine, adăugând și sare și piper.

Aveți mare grijă! Cantitatea de marinadă trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Se toarnă baițul peste carne, se acoperă cu folie și se lasă la frigider cel puțin 24 de ore.

Citeste si: Baiț pentru miel. Vei obține o carne fragedă și foarte gustoasă. Trei rețete

Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă

Marinadă pentru miel. Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa elegantă din ziua de Paşte. Totuşi, unele persoane le evită ori sunt reţinute faţă de ele din cauza mirosului specific care persistă uneori până după gătire. Iată câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să reduceţi sau chiar să eliminaţi în totalitate acest neajuns.

1. Alegeţi pe cât este posibil cu ştiinţă carnea pe care doriţi să o preparaţi.

Cu cât carnea aleasă este mai tânără, cu atât mirosul este mai puţin strident iar eliminarea acestuia devine mai simplă. În plus, organismul o va digera şi mai uşor decât pe cea bătrână.

Citeste si: Ciorba de burtă de post. Este sănătoasă și savuroasă! Rețeta pe care puțini o știu

Marinadă pentru miel.

2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poartă grăsimea animală. Eliminaţi cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.

3. Lăsaţi carnea 3-4 ore într-un litru de apă. Pentru frăgezire puteţi pregăti o marinadă în care să o ţineţi peste noapte.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

4. Gătiţi carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Puteţi adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

Citeste si: De ce nu e bine sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul nutritionistilor

Marinadă pentru miel. Carnea de miel este prezentată uneori ca o sursă de sănătate, alteori ca o adevărată ameninţare pentru organismul noastru. Prima situaţie se asociază cu un consum echilibrat, în vreme ce a doua cu excesul şi abaterile de la recomandările medicilor şi nutriţioniştilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI