Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit miercuri pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și: Klaus Iohannis, felicitat de Ambasada SUA după ce a anunțat că nu mai luptă pentru conducerea NATO: „Suntem recunoscători pentru contribuțiile României”

Mark Rutte îi va succeda lui Jens Stoltenberg, potrivit unui comunicat oficial transmis miercuri de Consiliul Atlanticului de Nord.

Jens Stoltenberg

Mark Rutte preia șefia NATO de la Jens Stoltenberg 

[Sursa foto: NATO.org]

Ce mesaj a transmis Mark Rutte după numirea ca secretar general al NATO

Mark Rutte a transmis că este onorat să preia funcția de șef al NATO de la Jens Stiltenberg:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

"Este o onoare extraordinară să fiu numit Secretar General al NATO. Alianța este și va rămâne piatra de temelie a securității noastre colective. Conducerea acestei organizații este o responsabilitate pe care nu o iau cu ușurință. Sunt recunoscător tuturor Aliaților pentru că și-au acordat încrederea în mine", a scrie Rutte pe Twitter. 

Numirea lui Rutte devenise o formalitate după ce singurul său rival pentru acest post, preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi anunţase săptămâna trecută retragerea candidaturii, în lipsa unei susţineri suficiente.

Norvegianul Jens Stoltenberg l-a lăudat pe Mark Rutte ca fiind un adevărat lider și un "adevărat transatlanticist":

Ce salariu va primi Mark Rutte ca șef al Alianței militare

Potrivit grilei de salarizare valabilă la nivelul alianței NATO de la 1 ianuarie 2024 (vezi document aici) noul șef al organizației va primi un salariu lunar de 

Potrivit informațiilor, Klaus Iohannis ar urma să primească un salariu lunar de 26.475 euro, la care se adaugă un pachet substanțial de beneficii și bonusuri.

Ce salariu va primi Mark Rutte ca șef al Alianței militare NATO

Ce salariu va primi Mark Rutte ca șef al Alianței militare NATO

[Sursa foto: Twitter / Mark Rutte]

În decursul unui an, veniturile lui Mark Rutte vor depăși 320.000 de euro, iar pe parcursul unui mandat de patru ani în fruntea NATO, suma totală ar fi de 1,3 milioane euro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si