In articol:
Marți începe Postul Crăciunului 2023. Postul Crăciunului începe marți, pe 14 noiembrie. Tradiția bisericească spune că secul se lasă seara. Atunci când ziua în care se lasă sec pică miercurea sau vinerea se va lăsa sec cu o zi înainte.
Postul va dura până pe 24 decembrie și în această perioadă creștinii ortodocși se pregătesc pentru a primi cu bunătate, liniște și pace în suflete sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos.
Cu acest prilej vă prezentăm o serie de rețete pe care să le pregătiți în Postul Nașterii Domnului!
Pârjoale de post
Ingrediente:
- 450 g paine alba si neagra
- 150 g morcov
- 100 grame ciuperci albe
- sare si piper dupa gust
- 1 ceapa alba
- 1 legătură de marar
- 1 legătură patrunjel
- 1 lingura mare de gris
- 3 catei de usturoi
- faina alba
- ulei
- 1 varf de lingura de bicarbonat alimentar
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Mod de preparare:
Primul pas este înmuierea pâinii în apă.
Se scurge bine. Ciupercile se dau prin robot, crude după ce au fost curățate și spălate în prealabil. Se toacă și ceapa și usturoiul mărunt.
Morcovul se dă prin răzătoare. În vasul în care a fost pusă pâinea înmuiată în apă se adaugă ciupercile, ceapa si usturoiul si morcovul tocat mărunt. Se adaugă sare, piper, verdeața tocată, griș și bicarbonat. Se formează biluțe în făină și se prăjesc în ulei mult, potrivit Gustos.ro.
Citește și: VIDEO- Rubrica de gătit! Astăzi, Alina Laufer ne-a pregătit o rețetă ușor de făcut în casă: crackersi
Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro
Pot fi servite așa simplu sau se pot face cu sos de roșii. Poftă bună!
Sarmale de post
Ingrediente:
- 50 foi varza murata
- 150 gr orez
- 3 cepe medii
- 1-2 ardei
- 1 dovlecel
- 500 gr ciuperci
- 75 gr stafide
- 75 gr amidon de tapioca
- 10 gr tarate de psyllium
- 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare
- (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita)
- 300 ml suc de rosii
- 3 linguri bulion de rosii
- foi de dafin
- 1 lingurita nucsoara
- 2-3 lingurite sare
- 2-3 lingurite cimbru
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Primul pas este spălarea orezului și punerea acestuia la înmuiat pentru 20 de minute. Se toacă ceapa mărunt și să călește cu două linguri de ulei de măsline. Peste se pune 150 de mililitri de apă și ciupercile tocate mărunt. Când totul dă în clocot se adaugă cimbrul, nucușoara, orezul, ardeiul și dovlecelul care trebuie tocate cubulețe. Se fierb maxim pentru 10 minute, până când orezul începe să se umfle puțin.