Mărțișorul este unul dintre vestitorii primăverii. Se spune că aceste talismane speciale ne aduc noroc dacă le purtăm de pe data de 1 martie 2024, între 9-12 zile sau chiar toată luna martie.

Totuși, este important de reținut faptul că nu orice mărțișor poate fi norocos, deși la tarabele dedicate acestei sărbători regăsim foarte multe modele, unul mai frumos decât celălalt. Există trei mărțișoare simple, însă de efect, care îți aduc norocul garantat în viață, mai devreme sau mai târziu.

Este bine să le purtăm și să respectăm unele tradiții asociate cu ziua de 1 martie, atunci când se spune că primăvara își face apariția în viețile noastre după ce a trecut iarna.

Cele mai norocoase mărțișoare pe care este bine să le porți pe 1 martie 2024

Iată care sunt cele mai norocoase mărțișoare. Vei atrage norocul de partea ta dacă le porți în acest început de primăvară, pe 1 martie 2024.

martisoare norocoase

Mărțișorul cu trifoi cu patru foi și cu potcoavă sunt foarte norocoase și te scapă de necazuri.

[Sursa foto: gazetadenavodari.ro]

Citește și: Cele mai frumoase poezii de Mărțișor: ”Primăvară, din ce rai/ Nevisat de pământeni/ Vii cu mândrul tău alai/ Peste crânguri şi poieni?”

Brățara cu șnurul alb-roșu, cu bănuț de argint atașat

Povestea mărțișorului-brățară cu șnur alb și roșu și cu bănuțul de argint atașat își are originile în vremea romanilor. Aceștia obișnuiau să serbeze prima zi a Anului Nou pe data de 1 martie, în loc de 1 ianuarie cum este în prezent obiceiul.

Ei dăruiau tinerelor și copiilor bănuți de argint alături de podoabe purtătoare de noroc. Ulterior, mai multe popoare au preluat obiceiul minunat, printre care și poporul român.

Nu se cunoaște exact originea mărțișorului, dar în trecut copiii și femeile purtau un șnur alb-roșu la gât sau la mână, iar pe șnur era atașat și un bănuț care le-ar fi purtat noroc. În secolele XVII-XVIII se spunea că argintul are puteri nemaivăzute și că ar putea alunga toate necazurile și totodată, ar aduce și noroc celor care îl poartă.

Conform libertateapentrufemei.ro, pe cele mai vechi mărțișoare cu bănuți atașați au fost descoperite mesaje de dragoste. O altă modalitate de a „însemna” vestitul mărțișor era aceea de a ștanța anul în care a fost oferit sau numele persoanei care urma să îl poarte.

Mărțișorul cu potcoavă

Conform sursei citate anterior, simbolul potcoavei ar proveni din zona Marii Britanii.

Sfântul Dunstan, pe când era doar un călugăr și se ocupa de fierărie, a fost vizitat de diavol. Cel necurat i-a solicitat să-i potcovească calul, însă călugărul și-a dat seama că este o capcană. Atunci, ascultându-și instinctul, l-a prins pe cel rău de un picior și l-a potcovit folosindu-se de o potcoavă încinsă prin foc. Apoi, diavolul s-a oferit să îi îndeplinească acestuia o dorință, oricare ar fi fost ea, doar să îl scape de chinuri și de durere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Tradiții de 1 Martie 2024: Ce nu este bine să faci de Mărțișor?

Călugărul l-a determinat pe acesta să îi facă o promisiune: că nu va atinge niciodată nicio casă care are o potcoavă la ușă. Acesta s-a conformat.

Se spune că dacă ai o potcoavă la intrarea în curte sau la intrarea în locuință vei fi protejat de rău și vei atrage norocul. Dacă găsești o potcoavă tocită vei avea parte de o bucurie.

Așadar, potcoava simbolizează norocul și în zilele noastre este purtată mai ales pentru bucurie și prosperitate.

martisor ghiocei

Mărțișorul cu potcoavă este unul dintre cele mai norocoase mărțișoare.

[Sursa foto: ciao.ro]

Mărțișorul cu trifoiul cu patru foi

Un al treilea mărțișor purtător de noroc este trifoiul cu patru foi. De ce cu patru foi? ei bine, trifoiul cu patru foi era foarte greu de găsit pe vremuri. Frunzele lui reprezintă dragostea, speranța, credința și norocul.

Trifoiul cu patru foi ar fi unul dintre cele mai vechi simboluri care „promit” să aducă noroc.

Se spune că persoanele care aleg să poarte mărțișorul cu trifoiul cu patru foi vor fi fericite, sănătoase și iubite. În plus, acest talisman norocos poate atrage și bogăția în viața celui care îl poartă.

Tradiții aducătoare de noroc pentru luna martie 2024

Una dintre cele mai populare tradiții din luna martie, aducătoare de noroc, este alegerea Babelor de Martie. Cei care vor să afle dacă vor avea sau nu noroc în restul anului trebuie să își aleaga baba, între 1 și 9 martie. În funcție de cum va fi vremea în ziua cu baba ta, așa îți va fi tot anul. Dacă vremea este bună, vei avea noroc. Dacă vremea este ploioasă și înnorată, atunci este posibil să ai parte de obstacole. Vezi cum se aleg Babele în 2024.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Este bine să purtăm un mărțișor în prima zi a lunii martie, respectiv pe data de 1 martie 2024, pentru a avea noroc în întreg anul și pentru a fi sănătoși și „curați ca argintul”. Este bine să purtăm mărțișorul între 9 și 12 zile, 14 zile sau toată lună pentru a avea parte de noroc.

Citește și: Prima zi de primăvară din 2024: Mesaje frumoase pentru 1 Martie și Mărțișor

traditie martie

O tradiție veche spune că este bine să legăm mărțișorul, după ce nu îl mai purtăm, de ramura unui copac înflorit.

[Sursa foto: Freepik]

În unele zone ale României, pe 1 martie, părinții le pun la gât sau la mână copiilor lor un bănuț de argint. Așa cum am mai povestit anterior, argintul ar atrage norocul.

Se spune că după ce nu mai porți mărțișorul, este bine să îl legi de ramura unui copac înflorit și să îți pui o dorință pentru a se îndeplini. În cazul copiilor, aceștia trebuie să îl lege de un pom fructifer tânăr sau de un trandafir. Dacă pomul va înflori, atunci copilul va avea o viață minunată presărată cu surprize incredibile.

Mamele tinere trebuie să poarte la gât un bănuț de argint. Este necesar să îl tragă prin brânză înainte de a-l purta pentru a avea pielea albă ca laptele și obrajii roșii, conform traditii-superstitii.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si