Acum cateva zile, cantaretul Adrian Berinde (60 de ani), mai cunoscut in strainatate ca artist plastic, a lansat un apel emotionant, solicitand sprijin financiar pentru o operatie urgenta, care l-ar putea salva de cancer. Originar din Oradea, dar stabilit ani buni in Elvetia, tara in care a fugit in 1982, Berinde a vorbit la un moment dat despre dragostea lui pentru Cluj, orasul in care a studiat Artele Plastice, dar si despre influenta pe care o are asupra lui celebra Padure Baciu, in care se spune ca se petrec tot felul de fenomene paranormale.

"Iubesc patimas Clujul, ii stiu toate colturile, iubesc strazile orasului si umbra lor, care mi-au ramas in memoria afectiva si pe care le-am purtat cu mine in tara care mi-a fost a doua patrie. Clujul este un oras pagan, un oras in care, daca ciulesti bine urechea, se aud inca, pe strazi, ropotele de cai ale legiunilor romane. Orasul are o istorie de cel putin 2.000 de ani, poate mai mult, nu stim cum se numea asezarea inainte ca romanii sa-i schimbe numele in Napocensis, oricum, trecem in fiecare zi pe langa locul unde ei isi aveau casele, pe langa termele unde faceau baie si tineau discursuri. Istoria Clujului e vie, e palpabila, la orice pas dai de vestigii arheologice, deschise ca niste tuneluri ale timpului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Am regasit acum orasul neschimbat. Doar oamenii se schimba- i-a schimbat si Stoica, si Caritasul, i-a schimbat si Funar, ii schimba orice fel de intruziune, si inclusiv Padurea Baciu am senzatia ca-i schimba. Eu am fost deseori in Padurea Baciu, chiar cu Adrian Patrut, cel care a scris cartea despre fenomenele paranormale care se intampla acolo, si mi s-au intamplat lucruri absolut ciudate in aceasta padure, despre care se spune ca influenteaza uneori pozitiv, alteori extrem de negativ starea de spirit a orasului", a povestit Adrian Berinde. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si