Pe fondul unui nou val de căldură, incendiile de pădure din Grecia se întețesc. În zonele afectate, au început să sosească tot mai multe echipaje de pompieri din țările Uniunii Europene.

Pompierii sibieni, aflați zilnic la datorie, sunt cei care contribuie, în fiecare moment la salvarea vieții celor din jur și la bunăstarea noastră, a tuturor.

Sunt devotați, iubesc ceea ce fac și sunt dornici să devină tot mai pregătiți pentru a putea ajuta cât mai mulți semeni aflați în nevoie”, este mesajul transmis de ISU Sibiu.

Opt pompieri sibieni se luptă cu flăcările în Grecia

ISU Sibiu îi aduce în prim plan, într-o serie de postări pe Facebook, pe cei 8 pompieri sibieni care fac parte din cel de-al doilea contingent prezent, în aceste zile de foc, în Grecia. Ei ajută autoritățile elene prin activități de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu din Estul Atenei.

Temperatura de afară e arzătoare, vântul suflă des și destul de puternic

Temperatura de afară e arzătoare, vântul suflă des și destul de puternic

[Sursa foto: ISU Sibiu]

Citește și: Incendii Grecia. "Suntem disperați, valul de caniculă se extinde". 300 de animale, salvate în ultima clipă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Unul dintre eroi este Locotenentul Buciu Adrian care este locțiitor al comandatului Detașamentului de Pompieri Sibiu. Pe data de 14 iulie, când a pornit spre Grecia, a împlinit 5 ani de când a depus jurământul militar și, totodată, de activitate profesională.

Pe fondul unui nou val de căldură, incendiile de pădure din Grecia se întețesc

Pe fondul unui nou val de căldură, incendiile de pădure din Grecia se întețesc

[Sursa foto: ISU Sibiu]

”Este o provocare din toate punctele de vedere”

“Misiunea asta este foarte diferită de tot ce am trăit până la acest moment în carieră.

Pe lângă faptul că este prima mea misiune internațională, este una destul de dificilă. Temperatura de afară este arzătoare, vântul suflă des și destul de puternic, iar flăcările se întind pe suprafețe mari și abrupte. Este o provocare din toate punctele de vedere. Este o onoare pentru mine că pot să fiu aici, că pot să iau parte la această experiență și că am șansa să învăț lucruri noi. Aștept să revin la voi, colegii mei să vă împărtășesc tot ce încă trăiesc aici!”, a transmis Buciu Adrian.

Citește și: VIDEO- Incendii de vegetație în Grecia. Ard pădurile de lângă Atena. România trimite încă 40 de pompieri în sprijinul autorităților elene

Unul dintre eroi este Locotenentul Buciu Adrian

Unul dintre eroi este Locotenentul Buciu Adrian

[Sursa foto: ISU Sibiu]

Încă o săptămână de temperaturi extreme în Grecia

Ministrul Protecţiei Civile, Vassilis Kikilias, a vorbit despre situația disperată în care se află Grecia și susține că se fac „eforturi supraomeneşti” pentru a stinge incendiile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Rămânem la un nivel de alertă ridicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakogiannis.

Citește și: Vremea extremă a cuprins întreaga planetă. Avertismentele meteorologilor și riscurile pentru sănătate

Și serviciul meteorologic elen atrage atenția asupra unui risc crescut de incendii săptămâna aceasta. Un al doilea val de căldură se va abate asupra Greciei începând de joi. „Condiţiile sunt extreme şi probabil că vor fi aşa pentru încă o săptămână”, a declarat un oficial al pompierilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si