Noi detalii apar în cazul tragediei care a șocat o țară întreagă. Totul s-a întâmplat duminică seară, în zona Periam Port din județul Timiș.

O barcă cu 11 persoane s-a răsturnat, după ce proprietarul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul ambarcațiunii. În urma incidentului teribil, un copilaș de numai 3 ani a murit înecat, iar alți doi copii și doi adulți sunt de negăsit.

Citește și: Eleva din Cluj care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit. Ea a stat internată 6 zile în spital

Bărbatul care a încercat să-l salveze pe micuțul de 3 ani a povestit ce s-a întâmplat atunci când a încercat să-l salveze.

Bărbatul a încercat să-l salveze pe micuț, dar era prea târziu

Mai mulți oameni au trecut prin clipe de coșmar, după ce o barcă cu 11 persoane s-a răsturnat în zona localității Periam Port. În doar o fracțiune de secundă, adulții și copiii aflați în ambarcațiune au ajuns în apele Mureșului, neavând veste de salvare.

Din nefericire, nu toată lumea a putut fi scoasă la suprafață.

Citește și: Eduard este tânărul dispărut în apele Mureșului. Fiul său a murit și el înecat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nicolae Buda este unul dintre martorii care au încercat să-i ajute pe cei căzuți din barcă. El a făcut mărturii de-a dreptul cutremurătoare despre ceea ce s-a întâmplat în acea seară.

Bărbatul a mărturisit că prima dată a încercat să-i salveze pe copii. Atunci când a ajuns la băiețelul de 3 ani, l-a scos afară din apă, iar apoi l-a resuscitat. Din nefericire, copilul era deja mort când a fost scos din apă.

Citește și: VIDEO-Barcagiul beat care a provocat tragedia pe râul Mureș a fost reținut. Un copil și patru persoane au murit

Cei din Semlac s-au chefuit sâmbătă, iar duminică voiau să vină la Periam Port, la terasa de pe malul Mureșului, să se distreze. M-a sunat un prieten și mi-a spus să iau repede barca și să mergem să-i ajutăm pe unii care au căzut în apă. Printre ei și mulți copii. Am suit în barcă și m-am dus în direcția aia. Imediat ce barca s-a răsturnat, patru au ieșit la mal, o femeie era între crengi, agățată, zbiera. Se ținea, nu era în pericol.

Am zis că nu mă opresc la ea, ci mă duc să scot copiii. Am văzut baca răsturnată și o haină. Nu era încă întuneric. Atunci am văzut un picior, l-am prins și l-am tras afară. Era un copilaș, era umflat de apă. Am făcut respirație gură la gură, dar era deja mort. Avea trei ani și patru luni. Mă întreb, câtă iresponsabilitate, să urci în barcă copii, fără vestă pe ei, să vezi că barcagiul era și beat", a declarat Nicolae Buda pentru  adevărul.ro

Citește și: Alina și-a pierdut soțul și fiul în apele Mureșului: „De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva?”

Barcagiul beat, a fost eliberat la 24 de ore după ce polițiștii l-au reținut

Barcagiul a fost găsit beat și fără permis. Oamenii legii l-au reținut 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 La scurt timp, însă, ordonanța de reținere a expirat, iar acum bărbatul urmează să fie cercetat în libertate. În plus, barca care s-a răsturnat nu era înmatriculată.

  "La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat.În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac și doi copii minori, din Nădlac.

Citește și: Cadavrul unui bărbat a fost scos din râul Mureș. Anchetatorii încearcă să stabilească identitatea victimei

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a transmis Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad, potrivit sursei citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si