Marturiile pacientilor si ale apartinatorilor socheaza. Cu totii vorbesc despre intamplari halucinante petrecute in iadul spitalului de psihiatrie din Arad.

Fara niciun fel de scrupule, mai multi doctori, in frunte cu un reputat profesor doctor in psihiatrie, au profitat de zeci de oameni sanatosi, dar si de bolnavi psihic, lipsiti discernamant.

„Mi-a fost rau. Permanent, cinci, sase luniA fost rau, din cap pana-n picioare, nu ma durea nimic, dar din cap pana-n picioare ma simteam rau.

Ameteli, ma duceam in toate partile”, povesteste un pacient.



Surse din randul anchetatorilor sustin ca, din cauza tratamentului experimental in care au fost inclusi fara voia lor, doi oameni au platit cu viata setea de inavutire a acestor medici. Dar toti pacientii au fost chinuiti intr-un experiment ilegal si odios, spun procurorii. Miza, 150 de mii de euro, pentru fiecare studiu, in care oamenii erau testati ca soarecii de laborator.  

Pacientii ar fi fost manipulati cu usurinta, din umbra, pentru ca orice suspiciune de-a lor putea fi pusa pe seama bolii.

Procurorii spun ca medicul pshiatru includea in studiile clinice si pacienti care nu sufereau de afectiunea pentru care era testat medicamentul. La indicatiile lui, ceilalti doctori, in special rezidentii si asistenete medicale, treceau in foile de observatie simptome fictive, ca sa poata fi inclusi in studiu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La iveala ies lucruri infioratoare.

In cazul in care pacientii nu raspundeau la medicamentul testat, li se administrau si alte pastile, ca sa-i mentina apti pentru studiu. La externare, pacientilor li se faceau doua seturi de documente: unele reale, care mergeau la compania farmacetica ce suporta costurile, si in care erau trecute includerea in studiu, diagnosticul si tratamentul experimental administrat, si inca un set fictiv.  Cu cel din urma, bolnavul si apartatinatorul erau trimisi acasa. In el ar fi fost trecut tratamentul specific bolii, nu cel facut in spatele usilor, ca sa nu bata la ochi.

Dezvlauirile procurorilor nu se opresc aici. Acelasi medic e acuzat ca a luat mita de la persoane sanatoase, dar dispuse sa-si plateasca cu bani grei pensionarea rapida, pe caz de boala. Aseara, doctorul a fost retinut. Se pare ca cei din companiile farmaceutice, care plateau studiile, nu stiau ca pacientii cobai nu si-au dat consimtamantul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si