Close sidebar
Close sidebar

Marturiile fagarasenilor atacati de un urs chiar in fata blocului: "M-a muscat de picior si la mana mi-a dat cu ghearele”

O fetita de 14 ani a fost la un pas de moarte, dupa ce a fost atacata de urs in fata unui bloc din Fagaras. Animalul infometat a sarit apoi pe un barbat, care a vrut sa-l alunge. Marturiile victimelor sunt cutremuratoare.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Diana, victim: “Eu stau mai incolo de blocul ala. Ursul venea din sens opus. M-a muscat de picior si la mana mi-a dat cu ghearele”. 

Diana, fata de 14 ani se indrepta spre scoala azi dimineata, cand ursul a atacat-o in apropiere de blocul unde locuieste. Dupa ce a trantit-o la pamant, animalul infometat a inceput sa alerge spre  alta tinta- o mama cu copilul ei. Un barbat care a vazut scena de groaza a intervenit in ultima clipa.

Ciprian Nicolae, victima: “Il asteptam pe fratele meu sa ma duca la tara, am auzit o harmalaie, am vrut sa vad ce se intampla. Am vazut o femeie cu un copil sunand la scara blocului meu, imediat dupa aceea am vazut ursul dupa coltul blocului, ducandu-se spre ele”. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

In timp ce venea spre mine cu viteza, am incercat sa dau cu piciorul, m-a prins de picior.

Din fuga aia m-a trantit la pamant”, mai spune acesta.

De faptul ca ursul se va intoarce din nou in oras sunt convinse si autoritatile. Animalul s-ar fi retras in zona unui fost combinat, unde vegetatia e bogata. Astfel, ursul s-ar fi adaptat mai bine decat in padure. In plus....acolo e mai aproape de zonele cu mancare din oras. Cei de la asociatia generala a vanatorilor din Romania au gasit ca unica rezolvare impuscarea animalului salbatic.

Sorin Suler director  A.V.P.S.Fagaras: “ Deja sunt in fata calculatorului, lucrez la documentatia necesara in vederea probarii derogarii pentru impuscare. E foarte mare pericolul, pentru ca el daca a venit o data, e posibil sa vina si a doua oara”.

In ultimul an ursii au creat probleme in mai multe zone ale tarii- in special in Brasov si Harghita.

Din nefericire, aceste animale invadeaza zonele populate tot din cauza omului, care de-a lungul timpului i-a distrus habitatul si a ras in mod necontrolat din ce in ce mai multe paduri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI