Problemele sunt insa numeroase. In proiectul pilot au fost incluse 50 de scoli din toata tara, fara ca acestia sa stie. Conducerile unor scoli susutin ca au aflat de pe site-ul Ministerului Educatiei ca au fost incluse in acest proiect si acuza Guvernul ca a venit cu planuri doar pe hartie, fara sa ia masuri concrete sau sa vada daca scolile au posibilitatea de a oferi copiilor o masa calda.

"Imi trebuie personal in plus, buget pentru costul mancarii, ca nu am eu sa le dau din buzunar, imi trebuie vesela, extinderea salii de mese", a declarat cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic "Carmen Sylva" din Timisoara, inclus in program, potrivit ziare.com.

"Nu stiu cum vad cei din Guvern realizarea practica a programului. Proiectul a fost publicat in presa si atat, noi nu avem nicio reglementare, nu avem buget, cum sa se aplice?", a continuat acesta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Si scoala Gimnaziala nr.7 din Buzau, inclusa in program, nici macar nu are o sala de mese. Situatia este la fel in Vaslui sau la Arad. Nu exista spatii pentru servit masa, iar conducerea nu stie nimic despre acest program.

Intrebat despre aceasta situatie, reprezentantii Ministerul Educatiei au declarat ca programul este inca intr-o faza de cercetare, pentru a se ajunge la cea mai buna varianta.

"Daca privim cu atentie la denumire, vom remarca faptul ca exista doua variante luate in calcul: pachet alimentar sau masa calda. Pilotarea acestui proiect va contura, la final, o optiune intre cele doua variante, fiindca obiectivul major il reprezinta realizarea unui studiu de impact pe tema motivarii pentru invatare si a cresterii eficientei efortului intelectual la varste scolare diferite si in contexte de invatare diferite printr-o alimentatie echilibrata", se arata intr-un raspuns al ministrului la solicitarea Ziare.com.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si