Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Bilanț COVID-19 azi, 8 septembrie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Noua obligație, în vigoare din prima zi de școală

"Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021", prevede hotărârea adoptată miercuri la Prefectura Capitalei.

La nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă a infectării cu coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. În momentul în care se va trece de 6 la mie, școala va trece în regim online.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Este prima zi de școală zi liberă pentru părinți?

Prefectul Capitalei: "Părinții staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor” 

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”,  a afirmat anterior prefectul Alin Stoica.

Măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, pentru ca regula să fie respectată.

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă  că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a mai adăugat Alin Stoica.

Citeste si:  Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei Delta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si