Hoții au fost prinși și arestați, iar la sediul secției de Poliție se fac verificări în legătură cu bunurile lăsate de poliţist în maşina personală.

Citeste si: Cod galben de ninsori în nordul țării. Lapoviță și polei în restul Moldovei și în Moldova- HARTA

Ce au transmis reprezentanții IPJ Constanța

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că în noaptea de noaptea de 23/24 noiembrie 2021, persoane necunoscute au spart geamul unui autoturism, parcat în municipiul Constanţa, iar

din interior au sustras mai multe documente, dar şi obiecte care aparţin unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. 

„Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Constanţa, iar la data de 30 noiembrie, au fost identificaţi trei bărbaţi, de 20, 21 şi 37 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor. În sarcina bărbaţilor de 20, respectiv 37 de ani au fost probate mai multe fapte de furt calificat, prin acelaşi mod de operare, iar în ceea ce-l priveşte pe bărbatul de 21 de ani, acesta este cercetat pentru complicitate la săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

Citeste si: Diferențele dintre tulpinile COVID-19 Omicron și Delta. De ce mutația Omicron este considerată mai periculoasă

Ce s-a întâmplat cu cei trei bărbați

Ulterior, cei trei bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

„În ceea ce priveşte bunurile lăsate de către poliţist în autoturismul personal, la nivelul instituţiei noastre au fost declanşate verificări, prin structura de profil”, a mai precizat IPJ Constanţa”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Constanța.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit unor surse, în mașina polițistului se aflau geaca, o staţie de emisie-recepţie şi mai multe procese verbale de constatare a contravenţiilor. 

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre relaxarea măsurilor de protecţie, de Sărbători

Polițiștii de la Rutieră protestează și dau doar avertismente

Polițiștii de la Rutieră din aproape toată țara protestează în semn de nerespectarea legii salarizării. Aceștia nu mai dau amenzi, ci doar avertismente. Sindicaliiștii de la Europol au lansat această formă de protest, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, iar până în acest moment, polițiști din 16 județe, plus din municipiul București s-au alăturat protestului.

Citeste si: EMA și ECDC recomandă administrarea combinată a vaccinurilor pentru Covid-19

Avertismente în loc de amenzi

Europol a recomandat acordarea de avertismente scrise sau verbale și să nu aplice amenzi pentru a arăta importanța rolului lor în societate. Sindicaliștii susțin că protestul va continua până la rezolvarea problemei. 

Până acum, la protest au aderat polițiști rutieri din: Gorj, Alba, Bacău, Constanța, Olt, Bihor, Dolj, Neamț, Prahova, Suceava, Mehedinți, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Cluj, Mureș și municipiul București, potrivit postărilor făcute pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. 

Citeste si: Șeful ONU, suspect de COVID-19. El se află în izolare pentru câteva zile

Ce au transmis cei de la Sindicatul Europol

„Vedem că respectarea Legii este facultativă în “Statul de drepți” al președintelui Iohannis și asta pentru că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022. Cu alte cuvinte, sute de mii de bugetari vor rămâne în continuare cu inechitățile și discriminările salariale pe care din 2010, tot guvernanții le-au generat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013”, au declarat reprezentanții Sindicatului Europol.

Citeste si: Masca de protecție nu mai e obligatorie în spațiile exterioare, cu excepția celor aglomerate- decizie CNSU

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si