In articol:
- Mașinile zburătoare vor popula orașele viitorului- trafic mai lejer, emisii reduse
- Primul prototip de mașină-avion a zburat între două orașe din Slovacia
- Tot mai multe investiții în mașinile zburătoare
Mașinile zburătoare vor fi o realitate în orașele din întreaga lume până la sfârșitul acestui deceniu, potrivit unui producător auto de top.
Citeste si: Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania
Mașinile zburătoare vor popula orașele viitorului- trafic mai lejer, emisii reduse
Executivul de la Hyundai a făcut predicția surprinzătoare cu privire la anul 2030 în contextul în care firma sud-coreeană a făcut „investiții foarte semnificative” în mobilitatea aeriană urbană. El a adăugat: „Credem că așa va arăta viitorul”.
Michael Cole a recunoscut, totuși, că „a mai rămas ceva timp până să reușim acest lucru". Oficialul din industria auto e încrezător că anul 2030 ar putea fi un reper pentru decolarea spectaculoasă a mașinilor zburătoare.
Citeste si: Un nou miliardar în euro. Are 27 de ani și este inventatorul unei criptomonede
„Credem că până la sfârșitul acestui deceniu mobilitatea aeriană urbană va oferi o mare oportunitate de a elibera aglomerația din orașe, de a ajuta la reducerea emisiilor, indiferent dacă este vorba de mobilitatea intra-orașului în aer sau dacă este vorba de zborul între orașe”, a spus Cole, care a prezentat mai multe imagini artistice cu orașele viitorului.
Primul prototip de mașină-avion a zburat între două orașe din Slovacia
Un prototip de mașină zburătoare a finalizat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava, două orașe din Slovacia, potrivit BBC News.
Citeste si: Cine este Kate Wang, chinezoaica de 39 de ani care a ajuns miliardară în doar trei ani
Durează două minute și 15 secunde pentru când mașina zburătoare se transformă din mașină în avion. Aripile înguste se pliază de-a lungul părților laterale ale mașinii.
Prof. Klein a condus-o direct din oraș pe pistă și la întoarcere a revenit pe străzile orașului, inovatorul slovac fiind urmărit de reporterii invitați la eveniment.
Klein a descris experiența de zbor ca fiind una „normală” și „foarte plăcută”. În aer, vehiculul a atins o viteză de 170 km pe oră. Autoturismul-avion poate transporta două persoane, cu o limită de greutate combinată de 200 kg.
Spre deosebire de prototipurile drone-taxi, mașina testată luni nu poate decola și ateriza vertical și necesită o pistă de lansare.
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
"AirCar nu mai este doar o dovadă a unui concept", a spus Anton Zajac, co-fondatorul Klein Vision. „A transformat science fiction-ul într-o realitate”, a adăugat el.
Compania lucrează la un model numit AirCar Prototype 2, care va avea un motor de 300 de cai putere. Se așteaptă să poată zbura cu 300 de kilometri pe oră și să aibă o autonomie de 1.000 de kilometri.
Tot mai multe investiții în mașinile zburătoare
Gigantul auto Volkswagen a declarat în februarie că analizează un prototip de vehicul zburător în China, informează CNN. Între timp, Porsche, Daimler și Toyota au investit toate în startup-uri din ceea ce este cunoscut ca "industria decolării și aterizării verticale electrice" (eVTOL).
În august 2020, compania japoneză Sky Drive Inc. a făcut prima demonstrație publică a Japoniei a unui vehicul zburător. Mașina a decolat de pe Toyota Test Field și a încercuit zona timp de patru minute.