Close sidebar
Close sidebar

Măști fără protecție COVID-19. Erau vândute într-un lanţ de magazine

Inspectorii de la Protecția consumatorilor au retras de la comercializare măştile de protecție vândute într-un lanț de magazine, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Razvan Ilie,

Reprezentanţii ANPC spun  că se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Măștile neconforme de acest tip, care au fost deja retrase de la comercializare de către comisarii ANPC din Prahova, au fost identificate într-unul dintre magazinele componente ale unui lanţ comercial de retail.

În acest context, România a emis o nouă alertă în sistemul RAPEX privind comercializarea unor măşti de protecţie neconforme, aceasta fiind a 26-a alertă validată de sistem. 

Citeste si: Programul Noua Casă 2021 a început azi. Cine își poate cumpăra locuință cu un avans mic

Alertă privind produsele anti-COVID-19

Reprezentanţii ANPC spun că se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"În urma verificărilor realizate conform tematicii naţionale de control care vizează măştile aflate la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a trimis o notificare de produs neconform, din această categorie, către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene- RAPEX.

Ca urmare, acesta a validat o nouă alertă din partea României, a 26-a, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al ANPC.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul "produse interzise comercializării", astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 26 martie. Vești proaste pentru românii cu rate în euro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI