Close sidebar
Close sidebar

Adio, relaxare! Se trece la folosirea măștii de protecție în toate locurile publice, în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunțe o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, ce va include detalii despre modul în care ţara se va întoarce la locurile de muncă fără a risca un al doilea vârf al pandemiei.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marea Britanie ar putea recomanda în curând acoperirea feţei în toate locurile publice, inclusiv birouri şi alte locuri de muncă, a relatat marţi The Telegraph, la o zi după ce guvernul a anunţat că măştile vor fi obligatorii în magazine din 24 iulie. Oficialii au început discuţii private cu grupuri reprezentând angajatori majori, în timp ce miniştrii elaborează o "foaie de parcurs" pentru a evita un al doilea val de COVID-19, adaugă cotidianul britanic.

Citeste si: Un oraș din America este "noul Wuhan"

Acoperirea feţei în magazine este deja obligatorie în câteva alte ţări europene, inclusiv Germania, Spania şi Italia. Ordinul de luni notează că persoanele care nu poartă mască pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline (140 euro).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Legea izolării, votată miercuri în Senat. Carantinarea bunurilor, eliminată din proiect

Citeste si: Ce a pățit președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, aflat în izolare. A fost mușcat! (FOTO)

Al doilea val de coronavirus, mai ucigător decât primul! Avertismentul cercetătorilor din UK

Un al doilea val de coronavirus în această toamnă și iarnă ar putea fi mai ucigător decât primul, avertizează cercetătorii din Marea Britanie, citați de British Medical Journal. Un nou val potențial de infecții cu coronavirus în această toamnă prezintă un risc grav pentru țările din Europa și nu numai și ar putea duce la peste 120.000 de decese numai în UK din septembrie până în iunie. Pandemia se va suprapune peste un potențial focar de gripă sezonieră anuală, au declarat cercetătorii de la Academia de Științe Medicale din Londra.

Citeste si: Transferul anului: Denise Rifai intră în echipa Kanal D!

În raportul trimis Guvernului britanic au fost implicați în total 37 de oameni de știință și academicieni. Aceștia recunosc că există un grad ridicat de incertitudine cu privire la modul în care va evolua epidemia Covid-19 în lunile următoare. Este luat în calcul, totuși, și un „scenariu rezonabil pentru cazurile cele mai grave, care ar crește rata de infectare la 1,7 începând cu septembrie".

Acest indicator critic se referă la numărul de persoane pe care le îmbolnăvește o persoană infectată cu noul coronavirus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI