De asemenea, pot reduce în mod expres aspectul ridurilor fine și pot ascunde semnele de oboseală. Să vedem unde putem găsi cea mai mare varietate de măști, https://makeup.ro/categorys/24088/, ce trebuie să știți despre regulile alegerii lor, ce fel de mască să alegeți și importanța măștilor pregătite acasă.
Măștile faciale, în comparație cu cremele și loțiunile, conțin o doză mai mare de substanțe active și tocmai cele care vizează un efect rapid.
Reguli de aplicare
Orice tip de mască se aplică doar pe pielea preventiv curățată, de preferință după procedura de exfoliere, astfel încât celulele epidermice să poată percepe la maxim substanțele nutritive.
- Măști nutritive și hidratante: se lasă să acționeze atât timp cât doriți. Este posibil- până la absorbția sau uscare completă, cu excepția restricțiilor indicate în instrucțiuni.
- Măști de curățare pe bază de argilă: de obicei timpul de menținere este prescris în instrucțiuni, se permit mici abateri cu condiția că pulverizați apă pe față- aceasta vă permite să vă salvați pielea de disconfort și tensiune.
- Măști exfoliante cu acizi (gliconici, salicilici, lactici): se respectă cu strictețe timpul de expunere, astfel riscați să provocați iritație și roșeață. Evitați zonele sensibile din jurul ochilor și buzelor.
Multimasking. O tendință care a venit, ca de obicei, din Asia. Această metodă constă în combinarea măștilor cu efecte diferite. De exemplu: aplicați o formulă opacă pe bază de argilă pe zona T grasă; pe pielea uscată a obrajilor- hidratare; sub ochi- netezire.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Pentru a elimina masca, se urmează instrucțiunile:
- înlăturați excesul de produs cu un tampon de bumbac;
- clătiți cu apă caldă, dar nu fierbinte;
- excesul compoziției se masează ușor pentru a prelungi efectul (de obicei se aplică în cazul măștilor din țesătură).
Important: măștile de tip cremă se îndepărtează cu un prosop sau un burete umed, cu mișcări ușoare pentru a nu irita pielea.
Măștile cu efect anti-îmbătrânire
Cu siguranță condițiile de îngrijire și cerințele vor fi diferite pentru fiecare etapă a vieții: la 20, 40 sau 60.
Pielea tânără necesită hidratare regulată, adesea- măsuri pentru reducerea și curățarea porilor, controlul asupra producției de sebum. Pentru pielea matură- mai subțire, mai slabă, obosită- o doză de nutriție suplimentară, un efect de ridicare și netezire vor fi mai mult decât potrivite și importante. Totuși, este mai eficient să rezolvi problemele pielii îmbătrânite cu îngrijirea zilnică selectată corespunzător, decât să folosești măștile o dată pe săptămână, chiar dacă pe ambalajul acestora sunt scrise cuvintele de aur „Anti-Age”.
Și totuși, să vedem care sunt cele mai utile măști de față pentru tenul 30+?!
După 30 de ani. Chiar dacă tenul este într-o formă bună, o dată sau de două ori pe săptămână, se recomandă aplicarea unei măști hidratante: aceasta fiind cea mai bună soluție pentru prevenirea îmbătrânirii premature. Iarna, completați cu formule nutritive.
După 40 de ani. Nu uitați hrănirea intensă a pielii și includeți de asemenea, în sistemul de îngrijire măști pentru stimularea sintezei de colagen și elastină. Deși este dificil să presupunem că ingredientele la îndemână au aceste proprietăți, mierea și smântâna sunt întotdeauna populare în rețetele de casă.
După 50 de ani. Puneți accentul pe cele mai puternice formule anti-îmbătrânire: nutritive, hidratante, exfoliante, regeneratoare și cu proprietăți antioxidante.